JEDNOGLASNO: Vučić dobitnik najvećeg priznanja "Ključ grada" sa Poveljom "Počasni građanin grada Banja Luka"

Novosti online

06. 04. 2021. u 14:19

SKUPŠTINA Grada Banjaluka usvojila je danas Prijedlog odluka o nagradama i priznanjima povodom 22. aprila - Dana grada Banjaluke.

ЈЕДНОГЛАСНО: Вучић добитник највећег признања Кључ града са Повељом Почасни грађанин града Бања Лука

D.Milovanović

Jednoglasnom odlukom predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobitnik je najvećeg priznanja "Ključ grada" sa Poveljom "Počasni građanin grada Banja Luka".

U Gradskoj upravi rekli su da će pozvati predsednika Srbije Aleksandra Vučića da lično primi nagradu povodom Dana Grada Banja Luka.

Zlatni grb Grada Banjaluka dođeljuje se UKC-u Republike Srpske, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Domu zdravlja Banjaluka, FZO REpublike Srpske, studentskom domu "Nikola Tesla" Banjaluka, generalu Slavku Lisici - posthumno i drugima.

Nagrada Grada Banjaluka mladima otići će u ruke Biljani Čekić, mladoj glumici proslavljenoj u filmu "Dara iz Jasenovca".

Podržan je predlog  gradonačelnika Draška Stanivukovića da se od naredne godine uvede i novo priznanje koje se dođeljuje povodom Dana grada – Plaketa "Sestre Gajić". Ovo novo priznanje, kako je predloženo izmenom i dopunom Odluke o nagradama i priznanjima, biće priznanje Grada koje će se dodeljivati za izuzetno humana dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Ivana

06.04.2021. 22:49

Hvala našem predsedniku na svemu što radi da pomogne narodu u regionu oko sprečavanja pandemije Covida 19. Stanivuković i Vučić imaju zaista jednu dobru bilaterlnu saradnju.