IZASLANIK KRALJA BAHREINA POSLE SASTANKA SA VUČIĆEM: Oduševljeni smo Srbijom, otvaramo ambasadu u Beogradu

Novosti online

05. 04. 2021. u 17:37

ИЗАСЛАНИК КРАЉА БАХРЕИНА ПОСЛЕ САСТАНКА СА ВУЧИЋЕМ: Одушевљени смо Србијом, отварамо амбасаду у Београду

Foto: Printscreen

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šeikom Naserom bin Hamadom bin Isom Al Kalifom, izaslanikom kralja Bahreina za humanitarni rad, pitanja omladine i savetnika za nacionalnu bezbednost.

Posle sastanka u Palati Srbija, Vučić i šeik su se obratili javnosti.

- Stvorili smo veliko poverenje jedni pema drugima još posle prvog sastanka u Manami. Danas smo se dogovorili o potpisivanje akata, tačnije doneli smo odluku da izbegnemo dvostruko oporezivanje, zatim da podržavamo investicije... Nadam se skorom dolasku kralja Bahreina i potpisavanju dokumenta o sveobuhvatnoj saradnji između naše dve zemlje - počeo je Vučić.

Predsednik je rekao da će u naredna dva dana, koliko traje poseta, pokušati da urade što više sa predstavnicima Bahreina, i da će se truditi da uvećaju skromne brojeve trgovinske razmene.

- Tek sada počinje razvijanje naše razmene. Ono što je za nas važno da pokušamo da pronađemo način da pokrijemo zajedničke troškove uspostvljanja linije između Beograda i Maname. To će biznismenima omogućiti da putuju u Bahrein, ali i turistima da vide tu divnu zemlju. Ja preporučujem Istorijski muzej - istakao je predsednik Srbije.

Zatim se srpskoj javnosti obratio izaslanik kralja Bahreina.

- Imam veliku čast da budem izaslanik kralja samo mesec dana posle posete srpske delegacije Kraljevini Bahrein -  rekao je šeik.

- Oduševili smo se čim smo stigli u Beograd i Srbiju -  dodao je izaslanik kralja Bahreina.

- NJegovo veličanstvo je naredilo da se otvori ambasada Kraljevine Bahrein u Beogradu -  nastavio je šeik.

Izaslanik kralja Bahreina se pre sastanka sa predsednikom u Palati Srbija sastao i sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Brankić

05.04.2021. 19:06

Kraljevina Bahreina je bogata i razvijena država. Saradnja sa njom bila bi od velikog značaja za dalji napredak Srbije. U planu je uspostavljanje ekonomske saradnje.

Brankić

05.04.2021. 19:07

Poseta šeika Nasera bin Hamada je dodatna potvrda saradnje Srbije i Bahreina. Pored bilateralnih odnosa, ovo je prilika da ojačamo prijateljstva između dveju zemlje.