SPUTNJIK LAJT DVOSTRUKO SMANJUJE RIZIK INFEKCIJE: Počela vakcinacija u Moskvi

Tanjug

04. 04. 2021. u 15:04

UPOTREBOM vakcine Sputnjik Lajt dvostruko se smanjuje rizik infekcije virusom korona, izjavio je direktor ruskog Centra "Gamaleja“ Aleksandar Gincburg.

СПУТЊИК ЛАЈТ ДВОСТРУКО СМАЊУЈЕ РИЗИК ИНФЕКЦИЈЕ: Почела вакцинација у Москви

Ruska vakcina

"Postoji opcija "Lajt" koja je i prva komponenta vakcine "Sputnjik V". Ako se upotrebi posebno, bez druge vakcinacije, smanjuje se mogućnost zaraze ovim virusom za 50 odsto, pa čak i za 60 odsto“, rekao je Gincburg televiziji "Rusija 1“, a prenosi Sputnjik.

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je 29. marta vakcinu "Sputnjik lajt“. Od 27. februara u Moskvi je počela vakcinacija ovim preparatom.

Kako se očekuje, ona će štititi od virusa četiri-pet meseci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRAM VAS BILO, LAŽOVI JEDNI Vučić jasno o licemerju Zapada: Danas je 11 godina brutalnih neistina, terora i laži