PRONAĐENA VEZA: Ovako funkcioniše Deutsche bank (Mauritius) LDT i posrednička kancelarija gde Đilas ima novac

V.N.

27. 03. 2021. u 14:15

Lider Stranke slobode i pravde i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas raspolaže sa čak 53 aktivna računa u različitim finansijskim institucijama u 17 zemalja, na kojima je krajem oktobra prošle godine ukupno imao tačno 67.966.814,35 dolara!

ПРОНАЂЕНА ВЕЗА: Овако функционише Деутсцхе банк (Мауритиус) ЛДТ и посредничка канцеларија где Ђилас има новац

Foto: Ilustracija

Jedan od tih računa Dragana Đilasa nalazi se na Mauricijusu i to na adresi "Barkly wharf east floor 4 le caudon waterfront Port Louis - Mauritius". Kao holder računa vodi se Dragan Đilas, a prema našim saznanjima, na njemu je u decembru 2020. godine bilo 5.741.025 evra.

Foto: V:N.

Na sajtu iza koga stoji konzorcijum internacionalnih istraživačkih novinara prikazana je šema kako funkcioniše veza između Deutsche bank (Mauritius) LDT i njihove posredničke kancelarije koja se nalazi na Mauricijusu, a gde je Dragan Đilas deponovao određenu količinu novca.

Kao što se vidi na priloženoj šemi, u centru grafikona nalazi se Deutsche bank (Mauritius) LDT i adresa njihove kancelarije koja je na ovoj ostrvskoj državi, a gde, prema našim saznanjima, Đilas ima račun.

Foto: Printskrin

Ovo je još jedan dokaz da Dragan Đilas na toj ostrvskoj zemlji ima račune iako je on to prethodno demantovao. 

Suočen sa ozbiljnim optužbama i istragama koje su započele nadležne institucije, bivši gradonačelnik Beograda je, umesto objašnjenja da li je i koliko je novca izneo iz zemlje, da li je prikrivao vlasništvo nad firmama i izbegao da plati porez - podneo niz krivičnih prijava. Pritom je više puta rekao da neće ići na poligraf.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (23)

A POSLE ISTORIJSKE KAZNE ZA HRVATSKU: UEFA počela da lovi ustaše!