ZLATAN KRSTIĆ OSUĐEN NA 14 GODINA ZATVORA! Svedoci ga nisu prepoznali - ali su mu Albanci presudili za navodni ratni zločin

D. Zečević

23. 03. 2021. u 16:33

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju izražava najdublje ogorčenje i protest zbog sramne kazne od 14 i po godina zatvora na koju je danas pred Osnovnim sudom u Prištini osuđen Zlatan Krstić zbog navodnog zločina nad civilima.

ЗЛАТАН КРСТИЋ ОСУЂЕН НА 14 ГОДИНА ЗАТВОРА! Сведоци га нису препознали - али су му Албанци пресудили за наводни ратни злочин

Foto privatna arhiva

Krstić je, kako ističu iz Kancelarije za KiM, osuđen na drakonsku kaznu zatvora iako ga nijedan od dvadesetak svedoka nije prepoznao kao počinioca zločina niti video u izvršenju zločina koji mu se stavlja na teret.

Na ovaj način njemu je uskraćeno pravo na pravično suđenje, a sam Krstić još jedna je žrtva političkog progona iz Prištine.

- Ponovo se na delu pokazuje da se Srbima na Kosovu i Metohiji sudi po etničkoj liniji, a da sudije presude donose bez utemeljenja na činjenicama i dokazima. Advokat koga je Krstiću angažovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju uložiće žalbu na ovu presudu koja je drastični primer pristrasnosti i ostrašćenosti sudskih instanci u Prištini - ističu iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju i dodaju da se ovakvim sudskim odlukama Srbima se jasno šalje poruka da na Kosovu i Metohiji za njih nema mesta, ni prava ni pravde. Prema Srbima se iskazuje otvoreni animozitet i netrpeljivost, a ova presuda kao i one pre nje imaće ozbiljne implikacije na povratak Srba na Kosovo i Metohiju.

Inače, Krstić se tereti za navodni ratni zločin nad Albancima u Nerodimlju 1999 godine, odnosno kako se navodi u optužnici proterivanje i paljenje njihovih kuća iako ga ni jedan od svedoka optužnice nije prepoznao niti potvrdio navode optužnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024