RUSIJA POBEĐUJE U VELIKOJ BICI: Lazanski saopštio vesti od ključne važnosti za Moksvu

Tanjug

18. 03. 2021. u 21:52

AMBASADOR Srbije u Moskvi Miroslav Lazanski ocenio je danas da situacija sa korona virusom u Rusiji polako jenjava, budući da je poslednjih dana zabeležen manji broj slučajeva oboljevanja na dnevnom nivou.

РУСИЈА ПОБЕЂУЈЕ У ВЕЛИКОЈ БИЦИ: Лазански саопштио вести од кључне важности за Моксву

Foto: Pink TV Printskrin

Kako je rekao, broj novozaraženih je u Moskvi pao za oko 200, dok je na nivou cele Rusije takođe manji nego u prethodnom periodu.

Govoreći o vakcinaciji u Rusiji, on kaže da je revakcinisano između 3,5 i 4 miliona građana, ali da sam proces zavisi i od proizvodnje koja nije masovna kako se očekivalo.

- Virus korone je iznenadio sve zemlje u svetu, pa na neki način i Rusiju. Nije bila spremna farmaceutska industrija da proizvodi nekoliko doza miliona dnevno. Rusija ima obaveze i prema zemljama nekadašnjeg sovjetskog prostora, prema zemljama koje su nekada bile članice ŠSR gde se izvoze vakcine. Velike su narudžbine, a čak imamo podatke da i Kinezi kupuju Sputnjik ve - rekao je Lazanski.

Lazanski je dodao i da su najpre vakcinisane prioritetne grupe, pre svega oružane snage.

- Tu se radi o snagama strateške nuklearne odbrane, tihookeanska flota, severna flota, više od 400.000 pripadnika oružanih snaga je primilo vakcinu. Onda se išlo na prosvetne radnike, uslužne delatnosti, ljude u javnim transportnim službama - rekao je Lazanski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju