ĐILAS JE DRŽAO MONOLOG, TO NIJE BILA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Andrijana Nešić na TV Vesti o današnjem napadu Dragana Đilasa na novinare

Novosti online

18. 03. 2021. u 20:47 >> 23:30

DOKUMENTOVALI smo sve što smo izneli, ni jednu neistinitu činjenicu nismo rekli, kazala je Andrijana Nešić pomoćnik glavnog i odgovornog urednika i novinarka "Večernjih novosti" za TV VESTI, a povodom najnovijih dokaza o bankovnim računima Dragana Đilasa u inostranstvu.

ЂИЛАС ЈЕ ДРЖАО МОНОЛОГ, ТО НИЈЕ БИЛА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ШТАМПУ: Андријана Нешић на ТВ Вести о данашњем нападу Драгана Ђиласа на новинаре

Foto: Printskrin

- Danas sam saznala da će protiv našeg istraživačkog tima biti podignuta optužnica - rekla je Nešić.

Kako je rekla, mislila je da dolazi na konferenciju za medije, a ustvari je, dodaje, to bio monolog Dragana Đilasa.

- Milisli smo da dolazimo na konferenciju za novinare, a zapravo je Dragan Đilas održao monolog gde je glavna tema bio udar na "Večernje novosti", gde nas je gospodin Đilas optužio da smo slagali i da smo falsifikatori, iako je to potpuna neistina. Sve smo dokumentovali i nijednu neistinitu činjenicu nismo izneli. Takođe, na sve načine je na toj takozvanoj konferenciji pokušao da nas diskredituje, da diskredituje 67. godina rada i postojanja "Večernjih novosti" - rekla je Nešić.

Na pitanje Srđana Predojevića, na koja pitanja nije dobila odgovor od Dragana Đilasa, Nešićeva je rekla:

- Postavila sam jednostavno pitanje - da li ima račun u Hong Kongu. Takođe, pitala sam, pozivajući se na istraživanje Krika iz 2018. godine, da li je Đilas bio suvlasnik 26 firmi u vreme kad je bio gradonačelnik. Odgovor nisam dobila, ali je usledio napad i zahtev da se izvinim njemu za, kako je on rekao, laži. Dakle, ovo je bio samo pokušaj da se zaustave pisanja Novosti na temu koju smo pokrenuli i diskredituje naš rad - rekla je Nešić.

Ona je navela da je Đilas bio vrlo neprijatan i da se jako ružno ponašao i obraćao novinarima, te opisala kako je vikao na novinarku koja je sedela ispred nje, bez da joj da odgovor na postavljeno pitanje.

- Konsultovali smo se sa advokatima i sve ćemo polako rešavati. Mi smo izneli podatke do kojih smo došli, naš cilj je da se istina sazna, a njegov napad sam više shvatila kao upozorenje i pritisak na slobodno novinarstvo - rekla je Nešić.

Podsetimo, "Novosti" su ekskluzivno objavile dokumenta koja dokazuju da Dragan Đilas ima račun u Hongkongu na kom se nalazi oko 3,3 miliona evra. Više o tome pročitajte u vesti KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)