VANREDNE VESTI: Ministar Mali - Đilas i Šolak ne znaju kako iz ovoga da izađu

Novosti online

18. 03. 2021. u 18:38

MINISTAR finansija Siniša Mali gostuje večeras na TV Pink. Ministar Mali komentariše dokumenta koja su "Večernje novosti" ekskluzivno objavila, a koja dokazuju da Đilas ima milionske račune u Hongkongu, na Mauricijusu i u Švajcarskoj.

ВАНРЕДНЕ ВЕСТИ: Министар Мали - Ђилас и Шолак не знају како из овога да изађу

Foto: Printskrin/Pink

Ministar je na početku prokomentarisao današnju konferenciju Dragana Đilasa.

- Da budem iskren, jasna slika današnje konferencije, gde ste imali priliku da vidite Dragana Đilasa veoma bahatog gde nije dozvolio novinarima da postave pitanja.

- S druge strane krenuo je da preti.

- On je odbio da ogovori na to pitanje, a takođe je odbio i da ide na poligraf - rekao je ministar komentarišući pitanje koje je Đilasu postavljeno, a to je da li Đilas ima račune na Mauricijusu i u Švajcarskoj.

- To je jedan najjadniji pokušaj da se neko izvuče iz problema - rekao je Ministar, a zatim je pokazao jučerašnje izdanje našeg lista u kom su ekskluzivno pokazana dokumenta koja dokazuju da Đilas ima milionske račune na Mauricijusu.

Ogromna laž Dragana Đilasa, jedan najjeziviji način je da ne odgovorite na pitanje: "Imaš li račun?" - rekao je ministar.

Dakle, ta banka nikada nije ni pomenuta, evo su papiri koji dokazuju da postoji novac na računu na Mauricijusu.

Foto: Printskrin/Pink

- Da li bilo ko misli da su novinari ovo izmislili? Ozbiljna je histerija i kod Dragana Đilasa i kod Dragana Šolaka, oni iz ovog ne znaju kako da izađu - rekao je Mali.

Ministar je rekao i da mu je drago što je Uprava za sprečavanje pranja novca pokrenula istragu o Đilasovim računima.

Računi u Honkongu:

Ministar Mali je naveo i da je Đilas danas potvrdio da je kompanija MULTIKOM OPEN LTD u njegovom vlasništvu.

- Pre sat vremena "Novosti" su izašle sa novim dokumentom o računu dragana Đilasa u Hongkongu - rekao je ministar i pokazao dokument koji su "Novosti" objavile.

Na papiru se jasno vidi da je korisnik novca na tom računu kompanija Multikom Open LTD ista kompanija za koju je Đilas priznao da je vlasnik.

Foto: Printskrin/Pink

Na ovom računu Dragan Đilas raspolaže sa oko 3,3 miliona evra.

- To je fizičko lice koje upravlja računom kompanije i može da radi šta god hoće, da pare stavlja na račun, povlači ih sa računa i račun gasi i ima registrovan potpis - rekao je ministar i istakao da su Paskal i Đilas potpisnici na ovom računu sa više od 3 miliona evra.

- Ovo je samo vrh ledenog brega, već smo došli kroz Honkong, Mauricijus i Švajcarsku do 10 miliona evra - rekao je ministar.

- To je novac građana Srbije, to je novac koji je pokraden dok je on bio na vlasti.

Ministar je dodao da se ovi tragovi ne mogu izbrisati i da sada ostaje da se sklopi cela slika, da se vidi poreklo novca i da se proveri da li je za to porez plaćen.

Foto: Printskrin/Pink

Nakon gostovanja ministra Malog pušten je prilog sa izjavama građana o Đilasovom novcu na računima u inostranstvu.

- Ojadio nas je sve, ja sam penzioner iz tog vremena i penzija mi je katastrofa. Sve najgore o njemu - rekla je jedna građanka.

Nacionalni dnevnik na TV Pink je počeo prilogom o dokumentima koje su "Večernje novosti" ekskluzivno objavile, a koja dokazuju da Dragan Đilas poseduje račune na Mauricijusu i u Švajcarskoj.

Takođe, pušten je i prilog o Paskalu Šmitu, partneru Drgana Đilasa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a