ŠEŠELJ O RATU U BOSNI: Lider radikala o pravom razlogu za izbijanje sukoba i jednom rešenju koje je moglo da spreči krvoproliće (VIDEO)

Novosti online

17. 03. 2021. u 18:31

PREDSEDNIK SRS prof. dr Vojislav Šešelj izjavio je u jutarnjem programu Hepi TV da rata u Bosni verovatno ne bi bilo da je Fikret Abdić postao muslimanski član predsedništva BiH.

ШЕШЕЉ О РАТУ У БОСНИ: Лидер радикала о правом разлогу за избијање сукоба и једном решењу које је могло да спречи крвопролиће (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/ilustracija

Šešelj je rekao da je bio mirotvorac do izbijanja rata.

- Ja sam bio borac za ljudska prava, ali za ljudska prava svih. Ja sam bio mirotvorac, ali kad je rat izbio, nisam imao više kuda. Moja teza je bila: Svi Srbi u jednoj državi, ali to bi značilo i da su svi muslimani u jednoj državi. Da je Fiktret Abdić postao predsednik, a ne Alija Izetbegović, verovatno bismo izbegli rat. Osnovni razlog za rat jeste to što su pokušali Srbima nasilno da oduzmu status konstitutivnog naroda - rekao je Šešelj.

Šešelj je podsetio i na apel da se izbegne rat koji je uputio istakntutim muslimanima pre rata.

Lider radikala je rekao i da je ugledni član Srpske radikalne stranke i Salih Selimović, srpski istoričar, profesor i publicista iz Sjenice muslimanske vere, te dodao i da mu je SRS štampala četiri knjige do sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna