KAKO FUNKCIONIŠE ĐILASOVA ŠEMA: Mali otkrio detalje tokova novca - Šolak mu obezbedio 17,7 miliona evra za fiktivnu prodaju "Dajrekt medije"

Novosti onlajn

16. 03. 2021. u 22:26

MINISTAR finansija Siniša Mali izjavio je večeras, a povodom ekskluzivnih saznanja "Večernjih novosti" o Đilasovim računima na Mauricijusu i u Švajcarskoj, da je potpuno šokiran saznanjima o šemi finansijskih malverzacija Dragan Đilasa.

КАКО ФУНКЦИОНИШЕ ЂИЛАСОВА ШЕМА: Мали открио детаље токова новца - Шолак му обезбедио 17,7 милиона евра за фиктивну продају Дајрект медије

Foto: Printscreen

Gostujući i Vanrednim vestima, Mali je podvukao da u slučaju Dragana Đilasa nadležni organi imaju puno posla jer se mora ispitati način na koji je lider Stranke slobode i pravde došao do ovolike količine novca.

Foto: Printscreen/Pink

- Ovde i te kako ima posla za nadležne organe. Oni moraju da vide kako je neko došao do ovolikog novca. Danima unazad predsednik govori kako je rad da ode na poligraf o svemu. Sa druge strane imamo Đilasa koji se smeje i govore vi samo lažete, i onda se ispostavi potpuno suprotno - naglasio je ministar, pa dodao:

- 2014. godine Dragan Đilas je fiktivno prodao "Dajrekt mediju", a pare za tu transakciju od 17,7 milina evra obezbedio je Dragan Šolak, i sve to možete videti u dokumentima Večernjih novosti. Sve je preneseno na kompaniju Askanijus. Pitanje je gde je kasnije ovaj novac otišao. Sada je na nadležnim organima da odrade svoj deo posla. Ovo je posao koji pokazuje odnos organizovane grupe koja mesecima unazad pokušava da sruši Vučića i da se vrati na vlast i želi da i dalje zarađuje ovolike novce. Kroz desetine računa, banaka, pošten čovek nikada ne bi ušao u ovako nešto - zaključio je ministar Mali.

Foto: Printscreen

Siniša Mali je istakao da najnovija saznanja i dokumenta do kojih su došle "Novosti" jasno pokazuju da je Dragan Đilas vlasnik dva računa na Mauricijusu ispod kojih stoji njegov potpis. Ranije, kada je afera "Mauricijus" otvorena, Đilas je decidirano tvrdio da ne poseduje nikakve račune na ostrvu Mauricijus.

Foto: Printscreen/Pink

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (20)

dragan

17.03.2021. 00:02

@daa - Bravo "Novosti"!! Svi posteni gradjani se ovome raduju. Sada je red da nekorumpirani (a ima ih sigurno) iztrazitelji utvrde poreklo tog "posteno" prisvojenog (otetog) novca.

Jasmina

16.03.2021. 23:15

Obrni, okreni. Pop djaku, djak crkvenjaku, crkvenjak popu. Sve krece i zavrsava se sa Djilasom to jest u njegovom vlasnistvu. Zametanje tragova nije uspelo.

Sasa

16.03.2021. 23:31

Ne razumem potrebu da se prica o Djilasu. Covek se sam namece kao neki opozicioni lider, a zapravo je ugasio proteste kada je stao na celo kolone! Svi znaju da on moze da ima 3-5% glasova na izborima, najvise. Al ajd. Ako je nesto ukrao, nek odgovara!

Srbijo Zuta kuco

17.03.2021. 07:18

Koristili su SBB da me pljackaju. Ugovor je istekao a oni nastavili da naplacuju (cak i kada nije bilo signala i po desetak dana) pomocu trajnog naloga jer "nije istekla ugovorna obaveza". Taj ugovor je "ugovorna oboaveza" jer se na odredjeno vreme SBB obavezuje da pruzi servis a korisnik da ga plati. Svinjarija. Lopovska organizacija. Bio sam van zemlje kada je ugovor istekao. Po njima, nije bilo dovoljno da posaljem mejl ili pozovem telefonom da bih "prekinuo ugovornu obavezu" nego sam morao da licno odem kod njih i potpisem da ne zelim da nastavim "saradnju". Ziveo sam sirom sveta i svugde sem u Srbistanu istekom ugovora prestaje servis. Kompanija vas jednostavno iskljuci. Proklete pare od lopovluka. Nadam se da ce mi sada biti omoguceno da ih tuzim i dobijem svoj novac natrag kao, recimo, u SAD. U Srbiji su bili zasticeni od nekoga unutar sistema. Uputio sam prituzbu preko mejla Sluzbi za zastitu potrosaca ali odgovora nije bilo. Ili su nepismeni ili deo klana (kao Carina).