IZBORI NA KiM: Hodžić - Žalićemo se Vrhvnom sudu zbog poništenja glasova

Tanjug

08. 03. 2021. u 18:16

ZAMENICA gradonačelnika Severne Kosovske Mitrovice Andrijana Hodžić najavila je danas žalbu Vrhovnom sudu na odluku Izbornog panela za žalbe i predstavke da poništi glasove koje je na parlamentarnim izborima dobila Ujedinjena zajednica u Zvečanu, Leposaviću i Severnoj Mitrovici.

ИЗБОРИ НА КиМ: Хоџић - Жалићемо се Врхвном суду због поништења гласова

Foto: TANJUG/ ZORAN MIRKOVIĆ

"Ovo je skandalozna odluka, pre svega političke prirode, jer kako je moguće da zabranite građanima da iskažu svoju političku volju", rekla je Adrijana Hodžić za Kosovo Onlajn, dodajući da se tako nešto do sada nigde "nije dogodilo u demokratskom svetu".

"Iskreno, šokirana sam odlukom. Kosovo je propustilo svoju šansu da pokaže da je demokratija. Više je nego očigledno da je neko želeo da eliminiše jednu političku opciju kako bi drugu ubacio u parlament. Zaista nemam šta više da kažem, osim da ćemo se žaliti Vrhovnom sudu", navela je Hodžić.

Ranije danas Izborni panel za žalbe i predstavke poništio je 4.205 glasova koje je dobila Ujedinjena zajednica Adrijane Hodžić, koja je prema konačnim rezultatima osvojila ukupno 6.422 glasa i jedno mesto u kosovskom parlamentu.

Nezadovoljne strane imaju pravo da se žale Vrhovnom sudu koji odluku mora da donese u roku od 72 sata, a odluka Vrhovnog suda je konačna i obavezujuća za sve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MLATI ČOVEK PRAZNU SLAMU I NE PRESTAJE Brnabićeva odgovorila Georgievu: Retko kad sam videla da neko toliko uživa u uzaludnosti (FOTO)