RAZGOVORI O VAŽNIM PROJEKTIMA: Ministar Mali o sastanku u Palati Srbija

Novosti online

06. 03. 2021. u 17:21

РАЗГОВОРИ О ВАЖНИМ ПРОЈЕКТИМА: Министар Мали о састанку у Палати Србија

Foto: Instagram/Siniša Mali

U PALATI Srbija danas je održan sastanak predsednika Srbije i ambasadorke Kine. Susretu su prisustvivali i ministri u vladi, Siniša Mali, Branislav Nedimović, Irena Vujović, Tomislav Momirović, i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

 

Tim povodom se Siniša Mali pglasio na Instagramu.

- O svim važnim projektima koje sprovodimo sa NR Kinom danas su razgovarali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasadorka Kine Čen Bo - napisao je ministar.

Inače na sastavku je istaknut napredak u saradnji dve države, što je potvrđeno podatkom da je poslednjih pet godina za 15 puta povećan izvoz iz Srbije u Kinu. Za nekoliko meseci poljoprivredna trgovinska razmena dve zemlje povećana je sa 29 na 55 miliona evra.

Najavljeni su i novi infrastrukturni projekti koje će sprovoditi kineske firme, kao i završetak radova na obilaznicama oko Kragujevca i na brzoj saobraćajnici od Požarevca do Golupca.

Naglašeno je i da je Kina pomagala Srbiji u sektoru zdravstva od početka epidemije korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Vatro Marx

06.03.2021. 17:40

Nista nismo u srostvu ali postujemo se kao prava braca. Niko na svijetu nemoze nás poremetiti. To je pravi primer drugima i dokaz, kako dvije drzave suradjuju. K i n a i S r b i j a.