PROSIPANJE BISER(A): Za širenje mržnje i vakcine mogu da posluže

Srđan Mišljenović

04. 03. 2021. u 12:09

Dok Bisera Turković spava tokom procesa nabavke vakcina za BiH, za to vreme Srpska je već dobila 20.000 vakcina iz Rusije i stiže još 100.000

ПРОСИПАЊЕ  БИСЕР(А): За ширење мржње и вакцине могу да послуже

Novosti

RATNI megafon Alije Izetbegovića, ministarka vanjskih poslova BiH Bisera Turković, nastavila je da prosipa "bisere". Ili, da se ne lažemo, mržnju prema svemu što je srpsko.

Tako je Biseri sad zasmetala i donacija vakcina protiv korone dopremljenih iz Srbije, koje je predsedik Aleksandar Vučić uručio u utorak u Sarajevu. "To su jeftine i loše vakcine, koje BiH može uvek nabaviti", poruka je Bisere.

Ko ne zna, BiH koju pred svetom predstavlja Turkovićeva, zvanično još nije nabavila nijednu vakcinu. Dok Bisera spava tokom procesa nabavke vakcina za BiH, za to vreme Srpska je već dobila 20.000 vakcina iz Rusije i stiže još 100.000.

- Vakcine se mogu nabaviti kad hoćeš - poruka je iz RS za Biseru. Ipak, poslednji Biserin ispad nije samo nastavak isticanja mržnje i vređanja Srba, nego i javno izneto mišljenje SDA i Bakirovog Sarajeva, i to pred predsednikom Srbije. Nakon što je Big Mama, kako je zovu njeni potčinjeni u diplomatiji, iznela uvredljive komentare, niko od njenih šefova, pre svega Bakir Izetbegović, to nije osudio. Očekivano, naravno.

SDA je ciljano postavila "megafon Biseru" na mesto ministarke vanjskih poslova kako bi diplomatiju očistila od Srba i da gde god može javno uvredi Srpsku i Srbiju. Ministarka je po preuzimanju mandata brzo "počistila" srpske kadrove sa rukovodećih mesta u resoru i nastavila da vređa. Njene poruke o ukidanju Srpske i poređenje Dodika i Hitlera deo su tog opusa.

Ministarka vređa Srbe možda zato što je posebno žuljaju pitanja koja se postavljaju u Srpskoj. A najviše ono - zašto je pre nekoliko godina dobila direktni "crveni karton" od Misije NATO u Briselu i nije joj dopušten ulazak u centralu, a kamoli da bude član Misije BiH? A žarko želi da uvede celu državu u taj savez.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024