AGENCIJA BiH DEMANTOVALA TURKOVIĆEVU: AstraZeneka iz Indije ista kao ona u EU

Tanjug

02. 03. 2021. u 14:03

AGENCIJA za lekove BiH saopštila je danas da su vakcine AstraZeneka proizvedene u Indiji iste kao i one u Evropskoj uniji.

АГЕНЦИЈА БиХ ДЕМАНТОВАЛА ТУРКОВИЋЕВУ: АстраЗенека из Индије иста као она у ЕУ

Foto: AP

Pomoćnik direktora za kontrolu lekova u Agenciji za lekove BiH Alija Uzunović je za „Avaz" kazao da se formalna provera i davanje odobrenja za upotrebu vakcina u BiH može završiti do kraja ove sedmice.

"Situacija zahteva hitnost i tako ćemo i postupati. Uzorak vakcine je stigao i radimo već na ovom predmetu. Nedostaje nam neka dokumentacija, ali sve će biti završeno u što kraćem vremenu", pojasnio je Uzunović.

Građani Srbije i predsednik Aleksandar Vučić donirali su danas Federaciji BiH 5.000, odnosno 10.000 doza vakcina AstraZeneka, a ministarka spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Bisera Turković je zatražila da te vakcine, proižvedene u Indiji, budu dodatno proverene, uz tvrdnje da je reč o cepivima sa siromašne, koje je i BiH mogla sama da nabavi.

Srpski član Predsedništva BiH oštro je kritikovao izjavu Turkovićeve uz ocenu da je "nepotrebna i glupa" i da ne doprinosi poboljšanju odnosa u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?