POSLEDNJI PODACI CIK U PRIŠTINI: Prebrojano više od 70 % glasova, vodi Kurtijeva stranka

Tanjug

14. 02. 2021. u 23:38

CENTRALNA izborna komisija u Prištini saopštila je večeras da je na osnovu više od 70 odsto prebrojanih glasova pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija osvojio 48,22 odsto glasova, odnosno da je dobio 55 poslaničkih mesta.

ПОСЛЕДЊИ ПОДАЦИ ЦИК У ПРИШТИНИ: Пребројано више од 70 % гласова, води Куртијева странка

Foto: Tanjug/AP

Na osnovu 69,27 odsto prebrojanih glasova, Demokratska partija Kosova osvojila je 17,69 odsto glasova, odnosno 20 poslaničkih mesta, dok je Demokratski savez Kosova Ise Mustafe osvojio 13,47 odsto, odnosno 16 poslaničkih mesta, piše portal Reporteri.

Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja osvojila je devet poslaničkih mesta, odnosno 7,64 odsto glasova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)