SAMOVOLJA PRIŠTINE, OBAVEŠTEN BRISEL: Kancelarija za Kosovo i Metohiju osuđuje zabranu ulaska novinarskim ekipama na KiM

D. ZEČEVIĆ

14. 02. 2021. u 16:22

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila odluku privremenih institucija u Prištini da novinarskim ekipama TV Kraljevo i TV Pink zabrani da danas izveštavaju sa izbora na Kosovu i Metohiji.

САМОВОЉА ПРИШТИНЕ, ОБАВЕШТЕН БРИСЕЛ: Канцеларија за Косово и Метохију осуђује забрану уласка новинарским екипама на КиМ

Foto Tanjug

Naime, televizijskim ekipama ove dve medijske kuće kosovska policija nije dozvolila prelaz preko administrativnog prelaza Jarinje.

Ekipa regionalne televizije “Kraljevo” danas je, kako navode iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, posle više sati zadržavanja, vraćena sa ovog administrativnog prelaza bez obrazloženja, a isti tretman sinoć je doživela i ekipa Televizije “Pink”, koja je na prelazu čekala više od četiri sata, da bi im oko ponoći bilo rečeno da ne mogu da uđu na teritoriju Kosova i Metohije.

REAGOVAO I UNS

POVODOM zabrane ulaska televizijskim ekipama na KiM reagovalo je i Udruženje novinara Srbije i njegov ogranak Društvo novinara Kosova i Metohije(DNKiM. Oni smatraju ovo teškom povredom prava na slobodu novinarskog rada i informisanja i zahtevaju od predstavnika međunarodne zajednice da osude ovaj postupak prištinskih vlasti.

- Po sredi je nezapamćeno kršenje prava na slobodu izveštavanja, informisanja i novinarskog rada, o čemu je Kancelarija za Kosovo i Metohiju obavestila i administraciju u Briselu. Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva od privremenih institucija u Prištini da omogući slobodno i nesmetano izveštavanje medija i očekuje od međunarodnih predstavnika da osude ovakav čin i prema njemu se jasno odrede kao nedopustivom pritisku na slobodu medija, što su vrednosti koje ne smeju biti ugrožene nečijom samovoljom - zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!