OVO JE NAJVIŠE RAZBESNELO SRBE U MITROVICI DANAS: Albanac sa obeležjima terorističke OVK u Severnoj Mitrovici

Novosti online

30. 01. 2021. u 19:10

PORED otvorene provokacije Vjose Osmani i Aljbina Kurtija koji su danas pokušali da obiđu severni deo Kosova i Metohije, srpski narod koji tamo živi je bio posebno pogođen time što je pratnja političara iz Prištine, osim što je bila naoružana do zuba, nosila obeležja terorističke OVK.

ОВО ЈЕ НАЈВИШЕ РАЗБЕСНЕЛО СРБЕ У МИТРОВИЦИ ДАНАС: Албанац са обележјима терористичке ОВК у Северној Митровици

Foto: Privatna arhiva

Osmanijeva i Kurti su prešli most iz Južne Mitrovice, a nakon što su ušli na sever spontano okupljeni narod im je zvižducima i psovkama pokazao šta misli o njima. Zbog toga su se predstavnici privremenih vlasti iz Prištine sa svojim obezbeđenjem vratili tamo odakle su došli.

Na današnju provokaciju Albanaca reagovao je i Goran Rakić, nosilac Srpske liste. 

- Sramna je i apsolutno nedopustiva današnja provokacija Vjose Osmani i Aljbina Kurtija u rubnim delovima Severne Mitrovice, koji su iako zvanična kampanja nije počela, danas želeli da izazovu incidente i nemire, i sebi zarade jeftine političke poene provocirajući srpski narod dovodeći desetine do zuba naoružanih ljudi u srpsku opštinu na severu - rekao je Goran Rakić predsednik Srpske liste.

- To što su u svojoj pratnji imali ljude sa obeležjima OVK pokazuje neskrivenu nameru da se izazove reakcija Srba - ističe Rakić, dodajući da su oni svojim okupljanjem, zvižducima i pozivima da napuste sever iskazali jasan protest.

- Zahvaljujem građanima Severne Mitrovice koji su bili uzdržani i nisu naseli na ovu provokaciju, ali su ujedno pokazali čiji je ovo prostor i kome pripada, da provokatorima ovde nije mesto - naveo je Rakić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a