VUČIĆ O REČIMA PREDSEDNIKA SANU: Odgovor na izjavu da "Kosovo nije srpsko"

Novosti online

11. 01. 2021. u 23:01

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je gostovao u emisiji "Ćirilica", gde je govorio o tome šta čeka Srbiju sledeće godine.

ВУЧИЋ О РЕЧИМА ПРЕДСЕДНИКА САНУ: Одговор на изјаву да Косово није српско

Foto: Printscreen

Vučić je rekao da naša borba za Kosovo i Metohiju mora da traje, ali tvrdi da velike opasnosti prete od zamrznutog konflikta.

- Ne razumem histeriju zbog reči Vladimira Kostića, iako sa njim u mnogome nisam saglasan. Prvo mi moramo da razgovaramo i čujemo jedni druge, on je izneo svoj stav, kao što su mene napadali kad sam se zalagao za razgraničenje. A niko drugi nije ništa ponudio. Zamrznuti konflikt znači čekanje da neko prvi izvuče sablju, ja ne bi voleo da moji sinovi idu u rat. Borićemo se da dobijemo mnogo više od tog ,,ništa" - izjavio je Vučić.

Predsednik je istakao da Albanci nisu spremni na kompromis i da je to najveći problem.

- Ne sme da nam uđe krv u mozak, moramo da budemo realni. Albanci nisu suštinski spremni na kompromisno rešenje. Svi oni žele, posebno Albanci, poraz Srbije. Znam da ne možemo da dobijemo sve, ali ideja je da budemo jednako zadovoljni i nezadovoljni kao i Albanci. Mi dođemo na razgovore, a oni traže da im platimo ratnu odštetu - rekao je Vučić.

Srpska snaga ne treba da znači bahatost, nego mudrost i racionalnost, ističe Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (61)

VUČIĆ GOST NACIONALNOG DNEVNIKA: Predsednik u 18.30 časova na TV Pink o svim aktuelnim temama