VUČIĆ O REČIMA PREDSEDNIKA SANU: Odgovor na izjavu da "Kosovo nije srpsko"

Novosti online

11. 01. 2021. u 23:01

ВУЧИЋ О РЕЧИМА ПРЕДСЕДНИКА САНУ: Одговор на изјаву да Косово није српско

Foto: Printscreen

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je gostovao u emisiji "Ćirilica", gde je govorio o tome šta čeka Srbiju sledeće godine.

Vučić je rekao da naša borba za Kosovo i Metohiju mora da traje, ali tvrdi da velike opasnosti prete od zamrznutog konflikta.

- Ne razumem histeriju zbog reči Vladimira Kostića, iako sa njim u mnogome nisam saglasan. Prvo mi moramo da razgovaramo i čujemo jedni druge, on je izneo svoj stav, kao što su mene napadali kad sam se zalagao za razgraničenje. A niko drugi nije ništa ponudio. Zamrznuti konflikt znači čekanje da neko prvi izvuče sablju, ja ne bi voleo da moji sinovi idu u rat. Borićemo se da dobijemo mnogo više od tog ,,ništa" - izjavio je Vučić.

Predsednik je istakao da Albanci nisu spremni na kompromis i da je to najveći problem.

- Ne sme da nam uđe krv u mozak, moramo da budemo realni. Albanci nisu suštinski spremni na kompromisno rešenje. Svi oni žele, posebno Albanci, poraz Srbije. Znam da ne možemo da dobijemo sve, ali ideja je da budemo jednako zadovoljni i nezadovoljni kao i Albanci. Mi dođemo na razgovore, a oni traže da im platimo ratnu odštetu - rekao je Vučić.

Srpska snaga ne treba da znači bahatost, nego mudrost i racionalnost, ističe Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (61)

Pavle

11.01.2021. 23:24

Vučića godinama pojedinci optužuju da će on priznati Kosovo a ne da on nije priznao tu izmišljenu državu nego je doprineo tome da mnoge države i povuku priznanje.

Ivana

11.01.2021. 23:27

Srbija ne može i neće da se odriče onog što je naše vekovima. KiM je bila i biće deo naše zemlje i to niko i ništa ne može da promeni ma koliko se upinjali!!!!

Bojana

11.01.2021. 23:29

Srbija je protiv stanja zamrznutog konflikta po pitanju Kosova i Metohije, jer ta, naizgled realnija opcija, Srbiji ostavlja sve manje prostora za zaštitu svog suvereniteta u Pokrajini.

Lela

12.01.2021. 00:10

Srpska strana ne može i neće da se odriče onog što je naše vekovima. KiM je bila i biće deo naše zemlje i to niko i ništa ne može da promeni ma koliko se upinjali!!!!

Lela

12.01.2021. 00:11

Srpska strana je protiv stanja zamrznutog konflikta po pitanju Kosova i Metohije, jer ta, naizgled realnija opcija, Srbiji ostavlja sve manje prostora za zaštitu svog suvereniteta u Pokrajini.

Bojana

12.01.2021. 00:22

Srbija je oduvek otvorena za saradnju,dogovor sto se tice naseg Kosova,sto druga strana konstantno pokazuje suprotno od toga! Od Kosova ne odustajemo ni po koju cenu!!!

Ognjen

12.01.2021. 01:01

Vucica evo vec godinama napadaju kako ce da prizna Kosovo, pa nista od toga. Cak javno i transparentno kaze da dok je on predsednik to je nemoguce da se desi. Svaka cast predsednice!