SLEDE PRITISCI NA SRBE: Jednopartijski sistem u SAD, Republikance će skupo koštati odricanje od Trampa (VIDEO)

Novosti online

08. 01. 2021. u 10:14

СЛЕДЕ ПРИТИСЦИ НА СРБЕ: Једнопартијски систем у САД, Републиканце ће скупо коштати одрицање од Трампа (ВИДЕО)

Foto: Depositphotos

ISTORIČAR i publicista prof. dr Srđa Trifković izjavio je u jutarnjem programu Hepi tv komentarisao je to što su, posle izbora u DŽordžiji, Republikanci u SAD izgubili kontrolu i nad Senatom.

- Zakonodavne inicijative koje dolaze iz Bele kuće i koje prođu kroz Kongres, sada prolaziti i u Senatu. Da su u Senatu Republikanci zadržali kontrolu, barem postojao jedan stepen zadrške legislativnom programu Demokrata - izjavio je Trifković.

On je upozorio na plan Demokrata, kog nazivaju ,,reforma imigracionog sistema".

- To znači amnestiju nekih 25 miliona ilegalnih migranata, za koje možemo očekivati da glasaju i 80 odsto za demokrate. Time bi bio zacementiran sistem jednopartijske vladavine u SAD - izjavio je dr Trifković.

Istoričar je upozorio da na totalitarizam levice, koji očekuje u punom izdanju.

- To će se, nažalost, odraziti i na našim prostorima - izjavio je dr Trifković.

Profesor je ponovio da će pritisak na Srbe, a pre svega na Republiku Srpsku, biti prva konkretna manifestacija njihove borbe protiv ,,malignog ruskog uticaja", kako ga oni nazivaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Srbijo Zuta kuco

08.01.2021. 10:24

Apsolutno je u pravu. Na to treba dodati da komunisti preuzimaju kontrolu nad pravosudjem (za sada samo ne drze Vrhovni sud). To znaci da ce kontrolisati sve tri grane vlasti: zakonodavnu, izvrsnu i sudsku. Tako ce SAD, koje su se decenijama naoruzavale da bi porazile Varsavski pakt pasti pod kontrolu komunista bez ispaljenog metka. Kao u slucaju Jugolsvije koja je spremala vojsku za obracun sa spoljnim neprijateljem, pokazalo se da je pravi neprijatelj unutar drzave. Ne iskljucujte mogucnost raspleta kao u Jugoslaviji devedesetih godina proslog veka.

prellee

08.01.2021. 10:39

Sad će opet globalsiti uređivati WORLD po svojoj neobjektivnoj mjeri, kao i nasiljem i otimačinama. Ukratko se može reči, opet će biti višak krokodila a mala močvara. Oni ne mogu u svom dvorištu se bogatiti, probaće širom svijeta da otimaju, iskorištavaju i narode zavađaju, dobro oprobani metod. Ista ona grupa nasilnih ljudi, navodno boraca za ljudska prava, koja je vladala 90. godina. Ostala želja za osvajanjem i pokoravanjem drugih država i njihovih prirodnih bogastava...