RIKER GAZI NORME ZDRAVOG RAZUMA: Ambasador Bocan-Harčenko za "Novosti" o porukama iz SAD

D. M.

25. 12. 2020. u 08:05

AGRESIVNO antiruske izjave Filipa Rikera, koje nisu potkrepljene nijednim argumentom, razočaravaju.

РИКЕР ГАЗИ НОРМЕ ЗДРАВОГ РАЗУМА: Амбасадор Боцан-Харченко за Новости о порукама из САД

Foto: V. N.

Moskva je čvrsto opredeljena za dalji razvoj međusobno korisnog strateškog partnerstva sa Beogradom, čiji su rezultati očigledni u svim sferama. Ali taj cilj ne uključuje i nikada neće uključivati kontraproduktivni zadatak veštačkog ograničavanja saradnje Srbije sa drugim zemljama. Mi ne živimo po principu "udružiti se protiv nekoga". Žalosno je da upravo taj zadatak bestidno postavlja za sebe Vašington.

Ovako ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, za "Novosti", odgovara na ogoljene poruke Filipa Rikera, šefa Biroa za Evropu i Evroaziju američkog Stejt departmenta, da će Vašington "nastaviti da odvraća ruski i kineski uticaj u Srbiji". Riker je rekao da to uključuje i stalno podsećanje srpskog rukovodstva da nijedan od tih odnosa ne pomaže dostizanju strateškog cilja Srbije za ulazak u Evropsku uniju, već da upravo utiču suprotno.

Američki diplomata optužio je Moskvu da u Srbiji koristi kampanju dezinformacija kako bi odvratila javnost od simpatija koje gaji prema zapadnim idealima i ciljevima, a potkopava i demokratske institucije.

- Ranije, u okviru ličnih sastanaka, Filip Riker - premda su se naši pristupi i tada ozbiljno razlikovali - trudio se da ostane pre svega diplomata. Zaprepašćuje lakoća sa kojom se sada gaze norme uzajamnog poštovanja i zdravog razuma - poručuje za naš list ambasador Bocan-Harčenko.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKAD JEFTINIJE Otkrijte čari destinacije sa idealnim plažama i sjajnim provodom!