VULIN: Sa Srbima može svaki dogovor, ali nasilje nikako

Novosti online

12. 12. 2020. u 11:15

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin oštro je danas osudio izjavu ministarke inostranih poslova BiH Bisere Turković u kojoj je pozvala na ukidanje Republike Srpske, uporedila predstavnika srpskog naroda u Predsedništvu BiH Milorada Dodika sa Hitlerom i založila se za veće učešće stranaca u rešavanju problema u toj zemlji.

ВУЛИН: Са Србима може сваки договор, али насиље никако

Foto Z. Jovanović

"BiH jeste postojala bez Islamske deklaracije Alije Izetbegovića i bez mešanja stranaca, ali sa njima je nestala. Teško je objasniti zašto je razbijena SFRJ, a nije razbijena BiH, a još teže da Šiptari mogu da pokušaju da dobiju državu na Kosovu i Metohiji, a Srbi ne mogu u BiH. Graditi BiH na ubijanju Republike Srpske je siguran način da se razori BiH i prizove nasilje i rat. Sve što se dopusti Šiptarima, moraće se dopustiti i Srbima. Ako ministarka spoljnih poslova BiH ne priznaje dejtonsko uređenje BiH, zašto bi Srbi priznavali BiH?

Srbi su bili jedini antifašistički narod u Evropi i to im unuci iz redova Handžar divizije teško praštaju. Vučić kao predsednik svih Srba I Dodik kao predsednik Srba iz Republike Srpske su potomci jasenovačkih žrtava, njihovi sagovornici iz zajedničkih organa imaju više emocija prema ubicama iz Jasenovca nego prema njihovim žrtvama. Sa Srbima može svaki dogovor, ali nasilje nikako", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagujući na pozive ministarke inostranih poslova BiH Bisere Turković na ukidanje Republike Srpske i njeno poređenje predstavnika srpskog naroda u Predsedništvu BiH, Milorada Dodika sa Hitlerom."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024