OGLASIO SE HAVIJER SOLANA: Traži da Srbija uđe u EU, protivi se ruskom uticaju, a evo šta kaže o Kosovu i Metohiji

Tanjug

01. 12. 2020. u 14:24

ОГЛАСИО СЕ ХАВИЈЕР СОЛАНА: Тражи да Србија уђе у ЕУ, противи се руском утицају, а ево шта каже о Косову и Метохији

Foto: EPA

BIVŠI generalni sekretar Saveta EU, Havijer Solana, kaže da je način za rešavanje "kosovskog pitanja" nastavak pregovora Beograda i Prištine, ali i omogućavanje brzog ulaska Srbije u EU.

- Kosovo danas ima mnoge probleme, ali Srbiju moramo uvesti brzo. Rusija bi vrlo volela da Srbija bude u njenoj orbiti. Moramo zato brzo postupati sa Srbijom i ponuditi joj mogućnost ulaska u EU što je osnovno - kaže Solana.

Havijer Solana je, govoreći na konfrenciji posvećenoj desetogodišnjici postojanja Evropske službe za spoljne poslove, poručio da EU i njen specijalni predstavnik moraju biti posvećeni dijalogu Beogrda i Prištine "24 sata dnevno".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Nikad eu

01.12.2020. 15:55

Daleko te bilo i tebe i eu! Sloboda nema cenu! A mi smo preveliku platili da bismo sad ulazili u grupu sa ovim zločincima! Ti treba da polozis prvo račune, a tvoja eu da plati štetu za bombardovanje!

buki

02.12.2020. 23:47

Čim ovaj želi da nas prime u EU, znači da tamo nikako ne treba ići. Folirati se još malo, uzeti neki dinar kao milioniti deo nadoknade za silna rušenja i bombardovanja koje smo doživeli od njih, ali nikako ući u tu nemačku zajednicu, gde nas ne čeka ništa dobro.