VULIN O NAPADU NA PATROLU KOD KURŠUMLIJE: Srbija neće prepustiti ni centimetar svoje teritorije

tanjug

01. 12. 2020. u 09:48

ВУЛИН О НАПАДУ НА ПАТРОЛУ КОД КУРШУМЛИЈЕ:  Србија неће препустити ни центиметар своје територије

Foto Tanjug

Srbija neće ni napustiti ni prepustiti ni centimetar svoje teritorije, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin povodom napada na policijsku patrolu na teritoriji Kuršumlije.

Vulin je, nakon što su srpski organi bezbednosti osujetili nameru grupe nepoznatih lica, koja su došla iz pravca Podujeva, da bespravno seku šumu u Kopnenoj zoni bezbednosti, i to pod zaštitom osoba naoružanih dugim cevima, rekao za TV Prva da je reč o "organizovanim šiptarskim bandama" koje se kreću sa prostora KiM.

On je optužio kosovsku policiju da se ponaša kao njihov saveznik, a za KFOR je rekao da stalno objašnjava da to nije njihova odgovornost.

"Voleo bih da je to samo incident, da to nešto što se desilo sada i više neće nikada. Nažalost, nije tako, to su organizovane šiptarske bande koje se kreću sa prostora KiM i seku šumu. To je klasična pljačka, ali oni su veoma dobro organizovani i opremljeni, svi su naoružani i čim primete naše snage, predstavnike MUP-a, odmah otvaraju vatru", rekao je Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

stari doktor

01.12.2020. 10:28

Prema takvim pljačkaško-terorističkim bandama treba biti nemilosrdan do krajnjih granica.Nema tu milosti, želimo da na državnoj teritoriji bar od tih oblika razbojništava budemo zaštićeni.

juznoprugas

01.12.2020. 10:41

Sta rade i gde su nasi dronovi kupljeni od Turaka skoro?Helikopteri letece tvrdjave i razni panteri?Paradiraju tenkovi,migove glancaju u nedogled...