STEFANOVIĆ: Tražimo hitnu reakciju zbog napada na Vučićevu porodicu!

Novosti online

26. 11. 2020. u 18:15

СТЕФАНОВИЋ: Тражимо хитну реакцију због напада на Вучићеву породицу!

Nebojša Stefanović

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović poručio je danas u Narodnoj skupštini da smo svi u Srbiji svedoci učestalih pretnji koje se upućuju porodici predsednika Aleksandra Vučića, ali i podjednako opasnih pokušaja relativizacije tih pretnji.

- Mi imamo, nažalost, jednu pojavu na koju sam već mnogo puta upozoravao, a to je da se porodici Aleksandra Vučića, pa čak i njegovom malenom Vukanu, preti na jedan vrlo brutalan način. Podjednaku opasnost predstavlja i činjenica da pojedini pokušavaju da stvore atmosferu da to deluje kao normalna stvar - kaže Stefanović.

- Nadležni organi moraju reagovati na pretnje, jer kakvu poruku u suprotnom šalju građanima - kada to mogu da urade predsedniku Srbije i članovima njegove porodice, šta drugi građani da očekuju? Zato tražimo oštru i hitnu reakciju nadležnog tužilaštva. I ovo nije pritisak na tužioce - dodaje ministar.

- Potrebno je da reaguju i izjasne se da li ima elemenata krivičnog dela i postupaju – rekao je ministar Stefanović, odgovarajući u Narodnoj skupštini na pitanja poslanika, i dodajući da se zakoni moraju poštovati i svi koji ih krše najoštrije sankcionisati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Marko

06.12.2020. 01:15

Ne mora se čekati da li će reagovati Tužilaštvo.Policija ima zadatak da zaštiti svakog građanina,imovinu privatnu i društvenu,državnu,a i svaki građanin ima obavezu da prijavi sve radnje koje neko preduzima protiv pojedinca,imovine i svega drugog što je usmereno protiv državnog uređenja. Policija može hapsiti svakog ko krši zakon,a u članku stoji da je to krivično delo ,kojim se ugrožava bezbednost Predsednika i onda obavestiti Tužilaštvo,a ono će reći ima li elemenata,pod koji član Zakona to potpada,tražiti od Policije dodatne dokaze i onda to sve na Sud.Ovako,niti radi policija niti radi Tužilaštvo.Stefanović je bio na čelu MUP,pa me čudi da tada nije ništa preduzeo. Valjda država ima mere koje će preduzeti protiv Tužilaštva,ljudi koji ne rade svoj posao po Zakonu,jer primaju velike plate,a isto i protiv sudskih organa.Ako ćemo mi građani sugerisati državnim organima i ustanovama šta je njihov zadatak,onda nema te države.