VUČIĆ I KRALJ BAHREINA: Razgovarali o razvoju saradnje

Tanjug

24. 11. 2020. u 17:50

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa kraljem Bahreina Hamadom bin Isom Al Kalifom o mogućnostima da dve države razvijaju svestranu saradnju u skladu sa obostranim interesom.

ВУЧИЋ И КРАЉ БАХРЕИНА: Разговарали о развоју сарадње

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić i kralj Hamad su posebno izrazili želju da se unapredi ekonomska saradnja Srbije i Bahreina, kako povećanjem spoljnotrgovinske razmene, tako i kroz investicije kompanija iz Bahreina u Srbiji.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što je uspostavio lični kontakt sa kraljem Hamadom, imajući u vidu ugled koji Bahrein uživa u islamskom svetu.

Dvojica šefova država su izrazila želu da kroz saradnju i zajedničko delovanje na međunarodnom planu doprinesu očuvanju mira, stabilnosti i prosperiteta.

Sagovornici su razgovarali o mogućnostima za saradnju dveju država u borbi protiv KOVID-19, pri čemu je bahreinski suveren srpskom predsedniku ponudio svaku vrstu pomoći.

Kralj Hamad je pozvao predsednika Vučića da poseti Bahrein, na šta je predsednik Vučić uzvratio pozivom kralju Hamadu da poseti Srbiju, izrazivši nadu da će imati priliku da ga ugosti tokom svog predsedničkog mandata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (58)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)