VUČIĆ O IRINEJU I AMFILOHIJU: Patrijarh je veliki čovek, zadovoljan sam zbog boljeg odnosa sa mitropolitom

Novosti online

16. 11. 2020. u 21:59

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je u večerašnjem obraćanju govorio i o patrijarhu Irineju i pokojnom mitropolitu Amfilohiju.

ВУЧИЋ О ИРИНЕЈУ И АМФИЛОХИЈУ: Патријарх је велики човек, задовољан сам због бољег односа са митрополитом

Foto: Printscreen/TV Hepi

Za patrijarha Irineja predsednik je rekao da je veliki čovek i istakao da je u njegovo vreme izgrađen najveći deo Hrama Svetog Save.

- Patrijarh Irinej je veliki čovek. U njegovo vreme je izgrađen najveći deo Hrama Svetog Save, uz pomoć države Srbije. Kada smo prebacivali novac za Hram, on je rekao Ovo je neka druga Srbija - to je jedna odstvari koja pokazuje njegovu veličinu dodao je predsednik.

- NJegovo nepodilaženje dnevnim niskim strastima je za izrazito poštovanje - istakao je predsednik.

Kada je u pitanju odnos sa mitropolitom Amfilohijem, Vučić je istakao poslednji susret sa pokojnim mitropolitom kada mu je on rekao da shvata bolje njegovu poziciju, tek kada je video da politika nije teko jednostavna.

- Nakon izbora Amfilohije mi je rekao da sada shvata bolje moju poziciju, tek kada je shvatio da politika nije tako jednostavna. Nikada nismo molili nikoga u Crnoj Gori da povuče priznanje, jer smo znali da je to nemoguće. Odmah sam rekao Amfilohiju da ne očekujem da to učine, jer ne mogu - istakao je predsednik.

- Zadovoljan sam što sam sa Amfilohijem imao mnogo bolji odnos u poslednjih 6 meseci, nego ranije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (21)