NAPAD NA LONČARA I RISTIČEVIĆA: Sutra počinje suđenje Bošku Obradoviću i pristalicama “Dveri” za nasilničko ponašanje ispred Skupštine

Tanjug

16. 11. 2020. u 14:49

Suđenje lideru "Dveri" Bošku Obradoviću i još trojici optuženih za nasilje nad ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem i poslanikom Marjanom Rističevićem ispred Narodne skupštine 8. maja ove godine treba da počne sutra pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

НАПАД НА ЛОНЧАРА И РИСТИЧЕВИЋА: Сутра почиње суђење Бошку Обрадовићу и присталицама “Двери” за насилничко понашање испред Скупштине

Foto P. Milošević

Optužnim predlogom Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Obradović i ostali se terete za krivično delo nasilničko ponašanje.

Pored Obradovića, optuženi su i Davor Đurđević, Marko Đurđević i Slaviša Miletić.

U predlogu je tužilaštvo zatražilo od suda da optužene proglasi krivim i izrekne im adekvatne zatvorske kazne.

Terete se da su drskim i bezobzornim ponašanjem pokušali da spreče Lončara i Rističevića da uđu u skupštinu, dok su i drugi poslanici ulazili.

Obradović i ostali, negirali su na saslušanju izvršenje krivičnog dela, navodeći da nije bilo fizičkog obračuna niti želje za tim, već da je to bio politički protest četvoro poslanika Srpskog pokreta „Dveri“.

Foto printskrin

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!