"MOŽE NAM SE DOGODITI SUKOB NA KiM" Predsednik Vučić upozorio: Moramo da rešimo zamrznut konflikt

Novosti online

12. 11. 2020. u 10:45

PREDSEDNIK Srbije na konverenciji za novinare osvrnuo se na sastanak sa ambasadorima Kvinte, te rekao da mogućnost da sukobi eskaliraju na KiM moraju da se spreče.

МОЖЕ НАМ СЕ ДОГОДИТИ СУКОБ НА КиМ Председник Вучић упозорио: Морамо да решимо замрзнут конфликт

Foto: N. Skenderija

- Važno je da vam kažem da sukob u Nagorno Karabahu pokazuje da zamrznuti konflikt može da eskalira u svakom trenutku. Situacija oko Kosova i Metohije nije ništa povoljnija danas za nas, niti će biti lakša narednih meseci. Našoj deci ne smemo ostavljati zamrznuti konflikt - rekao je Vučić i dodao:

- Na Kavkazu smo videli da svet, osim saopštenjima, nije bio spreman da reaguje. Videlo se da se odnos snaga u svetu promenio i da se ne može uzdati ni u koga. Zato ćemo raditi na daljem jačanju naših odbrambenih kapaciteta i naše vojske.

On je upozorio javnost da nam se može dogoditi sukob, kao i da će Srbija sve učiniti kako bi se pregovori nastavili i kako ne bi došlo do takvog scenarija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (66)