PREDLOG EDI RAME: Zajednički fondovi za saradnju mladih u raznim oblastim

Tanjug

02. 11. 2020. u 11:42

PREDSEDNIK Vlade Albanije Edi Rama izjavio je danas na panelu u okviru 5. Regionalnog foruma mladih lidera u Beogradu na temu "Povezivanje u vreme pandemije: pretnje i mogućnosti" da bi vlade u regionu trebalo da ponude zajedničke fondove za saradnju mladih u raznim oblastima.

ПРЕДЛОГ ЕДИ РАМЕ: Заједнички фондови за сарадњу младих у разним областим

Edi Rama / Foto AP

Rama je na onlajn panelu, na kome učestvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Severne Makedonije Zoran Zaev, ocenio da je dobro što se takvi forumi održavaju onlajn zbog situacije sa kovidom-19, kao i da se prvi put u našim životima vidi slabost celog demokratskog sveta.

-Najveće i najjače zemlje imaju problem sa pandemijom i ne mogu same da se izbore, što je prilično šokantna atmosfera- rekao je Rama, navodeći da to još ističe potrebu saradnje malih zemalja kao što su zemlje u regionu.

Rama kaže su čak i velike sile članice EU u prvom talasu krize i panike požurile da zatvore svoje granice jedna prema drugoj i počele da razmišljaju na staromodan način kako da se izbore, da bi posle uvidele da to nije rešenje i počele da razgovaraju i sarađuju.

-Sa druge strane, mi smo manji i slabiji i zaista treba da se držimo zajedno- naglasio je Rama, dodajući da zajednički stav treba da bude usmeren ne na međusobne razlike, već na zajedničke interese i ciljeve za buduće generacije.

Dodaje da je zato dobro što je pokrenuta regionalna inicijativa za saradnju kako bi zajednički napredovali pošto ima puno toga što može zajedno da se uradi na dobrobit svih.

-Zato treba da udružimo snage i budemo sigurni da smo jači zajedno- poručio je Rama.

Izrazio je uverenje da će i Vučić i Zaev i drugi lideri u regionu biti spremni da se razmotri zajedno formiranje zajedničkih fondova za mlade i da bi to mogao da bude značajan doprinos vlada u regionu.

Ima puno oblasti u kojima mladi mogu da sarađuju i zajedno napreduju i to bi bio dobar korak za buduće generacije, naglasio je premijer Albanije.

-Nije stvar da radimo samo nešto monumentalno već su važni i mali koraci na svakodnevnom nivou koji će pobojšati život budućim generacijama- poručio je Rama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)