STEFANOVIĆ: Odluka o odlasku Vučića u Podgoricu nije bila laka, trebalo je da govori na sahrani mitropolita

Tanjug

01. 11. 2020. u 22:08

MINISTAR odbrane Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras da odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ode u Podgoricu na sahranu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija nije bila laka jer je došla u složenom političkom trenutku, praćenom različitim izazovima.

СТЕФАНОВИЋ: Одлука о одласку Вучића у Подгорицу није била лака, требало је да говори на сахрани митрополита

Nebojša Stefanović

Stefanović, koji je kao član visoke vladine delegacije prisustvovao sahrani mitropolita Amfilohija, rekao je je da je Vučić, kako je i sam rekao, želeo da oda počast nekome ko je dosta toga uradio za srpski narod i da izrazi poštovanje u svoje a i u ime Srbije.

- Napadi na njega počeli su izbornom kampanjom i unutrašnjim okolnostima u Crnoj Gori. Jedni ga optuže da sarađuje sa vlašću Mila Ðukanovića, s druge strane ga optuže da predvodi litije ''koje ruše Mila Ðukanovića - istakao je Stefanović za TV Pink.

Dodao je da je predsednik Srbije primao napade i od onih koji su govorili da pokušava da stvori "politički poen za sebe".

- A upravo ga napadaju oni koji se pojavljuju da govore na različitim sahranama i koji se pojavljuju na način da uzimaju jeftine političke poene. Da nije otišao, rekli bi da ga ne interesuju odnosi Srbije i Crne i Gore i da ga ne interesuje da pomogne svom narodu u Crnoj Gori - naveo je Stefanović.

Prema njegovim rečima, poziciju predsednika Srbije prepoznao je i sâm mitropolit Amfilohije prilikom poslednjeg razgovora s Vučićem.

- Amfilohije je u poslednjem razgovoru koji su imali rekao da tek sada dobro razume kako je teško biti predsednik Srbije i kakve sve izazove ima - naveo je Stefanović.

On je ocenio i da bi bilo dobro da je Vučić govorio na sahrani mitropolita, ali da je i samo prisustvo veoma značajno i da šalje snažnu poruku srpskom narodu u Crnoj Gori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)