BUGARI BESNI ZBOG SRPSKOG ORUŽJA: Atlantski savet traži obustavljanje isporuka, smetaju im tenkovi i panciri

Novosti online

29. 10. 2020. u 19:40

БУГАРИ БЕСНИ ЗБОГ СРПСКОГ ОРУЖЈА: Атлантски савет тражи обустављање испорука, сметају им тенкови и панцири

Foto: EPA

RUSIJA ponovo koristi bugarski vazdušni prostor za isporuke oružja Srbiji, saopštio je Bugarski Atlantski savet, naglasivši da takva praksa treba da prestane.

Organizacija je pretpostavila da su se tenkovi T-72 mogli transportovati avionom „Iljušin“ IL-76TD, koji je odleteo sa aerodroma Batajnica u Anapu.

- Da ovaj let nije slučajno povezan sa ruskom vojnom isporukom tenkova T-72 Beogradu? Mediji pišu o isporukama, izveštavaju da tenkovi sleću u Srbiju, ali ne preciziraju koja je njihova ruta. Prema našoj istrazi to se izvodi preko teritorije Bugarske! - rečeno je u Atlantskom savetu.

U Atlantskom savetu su napomenuli da su već kritikovali dostavu oružja Srbiji preko Bugarske, kada je bila isporuka sistema za protivvazdušnu odbranu „Pancir S1“ i pozvali da se takva praksa više ne ponovi.

- Zašto bugarska vlada ponovo to dopušta? Šta predstavlja Bugarska, ruski koridor na Balkanu? - izjavili su u Atlantskom savetu.

Ministar odbrane Bugarske Krasimir Karakačanov je u februaru izjavio da zemlja nema osnova da Rusiji zabrani letove. Zabrana bi mogla da izazove diplomatski skandal i reakciju Rusije i Srbije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Dragan Nis

29.10.2020. 19:57

Siguran sam da niko u Srbiji ne misli da to oružje, te tenkove, upotrebi protoiv Bugarske. Isto tako sam siguran da Bugari i ne pomišlja da bi Srbija to oružje mogla da upotrebi protiv njih. Tako, Bugari, Srbi, opušteno i pozdrav.

deda

29.10.2020. 20:46

Kome smeta dostava Ruskog oruzja Srbiji.Naravno onima koji su se izivljavali kada Srbija nije imala cime da se brani bombardovali rusili i ubijali neduzne civile.