ZAVRŠENA KONSTITUTIVNA SEDNICA Izabran prvi čovek Šapca, evo šta je poručio novi gradonačelnik

A.D.

22. 10. 2020. u 12:56

ZA gradonačelnika Šapca, na konstitutivnoj sednici lokalnog parlameta održanoj u četvrtak, izabran je naprednjak dr Aleksandar Pajić.

ЗАВРШЕНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА Изабран први човек Шапца, ево шта је поручио нови градоначелник

Foto: A.D.

Njegov zamenik je Blaža Knežević, takođe iz SNS-a, dok je Nemanja Pajić, predsednik pokreta "Zapadna Srbija", drugi mandat ostao na funkciji predsednika Skupštine.

Ovo je epilog četvoromesečnog izbornog procesa i tri ponavljanja glasanja, a novi gradonačelnik Pajić, u svom prvom obraćanju odbornicima poručio je da Šabac mora da bude i ostane grad svih koji ovde žive. Prema njegovim rečima, ovo je i prekretnica u razvoju Šapca, koji će konačno postati partner svoje države.

- I dok SNS nije bila na vlasti u Šapcu, ulagana su značajna sredstva. Dovedena je multinacionalna kompanija Jazaki, rađeno mnogo na obrazovanju, velika sredstva povučena su iz državnog budžeta za projekte iz oblasti kulture - rekao je Pajić.

On je obećao da će vrlo brzo biti postavljeni jasni prioriteti rada u naredne četiri godine u svim oblastima. Posebno je važna privreda, koja kako je istakao, mora da se razvija mnogo brže i efikasnije kako bi Šapčani dobili mogućnost da se zaposle i da zarađuju više.

- Stvorićemo ambijent u kojem će svi moći da ostavare svoje prioritete i svoje potencijale - podvukao je Pajić i dobio ohrabrujući aplauz odbornika.

Foto: A.D.

 

Nakon sednice novinarima se obratio i novi-stari, predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić, koji je tokom izbornog maratona odlučio da promeni stranu i priđe naprednjacima. On je rekao da su Šapčani već dugo priželjkivali konstitutivnu sednicu nakon "više nego dugačkih i čudnih izbora", kako se izrazio.


- Odbornici su danas uradili veliki posao, konstituisana je skupština i izvršni organi. Grad već od sutra može normalno da fuklcioniše. Pošto je sve predugo trajalo, očekujem intenzivniji rad lokalnog parlamenta jer nas očekuje rebalans budžeta i donošenje novog budžeta za 2021. godinu - rekao je Nemanja Pajić.


UMESTO NA SEDNICI ZZS NA KONFERENCIJI

Konstitivnoj sednici šabačkog lokalnog parlamenta nije prisustvovalo 23 odobornika "Zajedno za Srbiju" i "Prilike", a Nebojša Zelenović odžao je konferenciju za medije istakavši da ne priznaje odluke ovdašnjeg GIK-a.


- SNS je zakazala svoju Skupštinu grada Šapca, iako izbori ovde još nisu gotovi - ponovio je Zelenović. - Ali, mi ne možemo da učestvujemo u farsi i nezakonitim radnjama. Borićemo se do kraja na svim instancama. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

BEZOBRAZLUK DORE BAKOJANI BEZ PRESEDANA Vučić otkrio kojim su se sve sredstvima služili kako ne bi razgovarali sa Beogradom