TREBALO JE UHAPSITI SRPSKOG SVEŠTENIKA: Veterani terorističke OVK besni zbog uklanjanja albanske zastave sa Košara

Novosti online

15. 10. 2020. u 16:07

ORGANIZACIJA ratnih veterana OVK reagovala je danas, nakon što je srpski sveštenik uklonio albansku zastavu sa karaule Košare, okrivljujući kosovske institucije da ne vode računa o spomenicima, prenosi Zeri.

ТРЕБАЛО ЈЕ УХАПСИТИ СРПСКОГ СВЕШТЕНИКА: Ветерани терористичке ОВК бесни због уклањања албанске заставе са Кошара

Foto: Novosti

Vršilac dužnosti predsednika Ogranizacije ratnih veterana OVK Faton Kljinaku istakao je da su obavešteni preko medija o "ovom skandalu", dok za to krive institucije koje ne vode računa o tim spomenicima.

- Videli smo vest u medijima. Loše je što kosovske institucije ne vode računa o grobljima, nadgrobnim spomenicima i spomenicima, o čemu moraju da se brinu i opštinske i centralne institucije. O svakom spomeniku treba brinuti - rekao je Kljinaku za Zeri.

 

Takođe je okrivio pravosudne institucije koje nisu uspele da uhapse osobu koja se vidi kako uklanja albansku zastavu na Košarama.

- U ovom slučaju,  da je tzv. Kosovo imalo pravosudne organe, trebalo je da bude odmah uhapšen, ovim činom je uvredio sve vrednosti albanske nacije - dodao je Kljinaku.

Srpski mediji izvestili su danas da je sveštenik iz Beograda 10. oktobra uklonio albansku zastavu koju je 1999. godine OVK postavila na Košarama.

(Kosovo online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024