POGLEDAJTE: Srpski sveštenik održao prvi pomen na Košarama za sve naše junake (VIDEO)

Novosti online

15. 10. 2020. u 11:44

NA Miholjske zadušnice 10. oktobra sveštenik iz okoline Beograda uspeo je da, uz velike muke, posle više od sedam sati pešačenja, u pratnji dvojice drugara, od kojih jedan takođe služi Bogu, stigne na karaulu Košare i tamo održi pomen svim stradalim srpskim vojnicima u ratu 1999. godine.

ПОГЛЕДАЈТЕ: Српски свештеник одржао први помен на Кошарама за све наше јунаке (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Otpevali su "Vilu sa Košara", upalili sveće i odneli sa sobom krvavu košulju nekog našeg heroja, koju je krajem avgusta, 21 godinu posle epske bitke, zatekla reporterka "Novosti"!

- Zapalio sam sveću, vinom posuo karaulu i počeo da čitam molitvu. Kada sam završio, spakovao sam nekoliko kamenčića za uspomenu - rekao je za "Novosti" ovaj sveštenik.

 

Celu ispovest ovog hrabrog sveštenika čitajte u današnjem štampanom izdanju "Večernjih novosti".

ZABRANjENO PREUZIMANjE FOTOGRAFIJA, TEKSTA, VIDEO-SNIMKA BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (24)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024