PADA VLADA SAMOPROGLAŠENOG KOSOVA? Politikolog objašnjava šta postupak Srpske liste znači za Prištinu

Tanjug

14. 10. 2020. u 17:50

PRIŠTINSKI politikolog i analitičar Ramuš Tahiri kaže da bi u slučaju da Srpska lista napusti tzv. kosovske institucije, kako je najavila ukoliko ne bude formirana Zajednica srpskih opština, mogla da padne tzv. vlada u Prišitni.

ПАДА ВЛАДА САМОПРОГЛАШЕНОГ КОСОВА? Политиколог објашњава шта поступак Српске листе значи за Приштину

Foto: Tanjug/AP

 Tahiri, savetnik bivše predsednice tzv. Kosova Atifete Jahjage navodi i da bi pad vlade Avdulaha Hotija značio nove izbore, a novi izbori odlaganje dijaloga do formiranja nove vlasti u Prišitni.

- Vlada Hotija može pasti jer zavisi od 10 glasova u Parlamentu sa Srpske liste i zemlja će ići na vanredne parlamentarne izbore. To znači da će i dijalog u Briselu stati do formiranja nove Vlade", naveo je Tahiri.

On međutim smatra da bojkot Srpske liste koja nije dala rok vladi u Prišitni za ispunjenje njenih zahteva, neće doprineti da tzv. Vlada i Parlamenat usvoje odluku o formiranju ZSO, jer kako kaže srpski poslanici nemaju takav uticaj.

Istovremeno, dodadaje on "nema te (tzv.) Vlade ili Parlamenta koji u Prištini može usvojiti nešto bez uvažavanja mišljenja (tzv.) Ustavnog Suda Kosova".

Tahiri zato smatra da će, kako kaže natezanja na toj liniji biti nastavljena da i ZSO u dogledno vreme neće biti formirana,a ni srpski narod neće moći da obnovi paralelne strukture vlasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!