LISTIĆI U ŠAPCU POD KLJUČEM: SNS optužuje Zelenovića za opstrukciju

A. D.

12. 10. 2020. u 21:06

GRADSKA izborna komisija Šapca saopštila je u ponedeljak da rezultati lokalnih izbora, posle tri "ture" glasanja, ne mogu da budu saopšteni zbog opstrukcije pojedinih čelnika lokalne administracije.

ЛИСТИЋИ У ШАПЦУ ПОД КЉУЧЕМ: СНС оптужује Зеленовића за опструкцију

Glasanje u Šapcu / Foto A. Delić

Kako se navodi, članovi GIK onemogućeni su da uđu u sedište Komisije, koje su od petka pod ključem, a "zamandaljen" je i birački materijal u depou Gradske uprave.

GIK umesto 21 člana, sada broji 11, jer je desetoro predstavnika "Zajedno za Srbiju" Nebojše Zelenovića, sredinom prošle sedmice, podnelo ostavke. U međuvremenu, do zaključavanja sale, 11 članova - predstavnika SNS, Zapadne Srbije, Ruske stranke i Evropske zelene partije odbacilo je rešenje o novom (četvrtom) ponavljanju izbora u Šipurskim livadama, što znači da bi maratonski proces mogao biti završen.

Kako saznajemo, žalbu na ovu odluku uputio je sada već bivši načelnik Gradske uprave Milan Vasić, koji je u međuvremenu, takođe, podneo ostavku.

Predsednik IO SNS Darko Glišić očekuje da će se vlast formirati do kraja meseca, uprkos tome što je Zelenović zaključao izborni materijal. On objašnjava da bez tog materijala Upravni sud ne može da odluči da li je bilo nepravilnosti na mestu "Šipurske livade". Zahtev Upravnom sudu, kaže Glišić, podneo je Zelenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna