OVO JE ZLATNIK ZBOG KOG JE TRAMP PISAO VUČIĆU: Poklon koji nosi važnu simboliku, američki predsednik oduševljen darom (FOTO)

Novosti

07. 10. 2020. u 19:32

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić dobio je danas pismo od američkog predsednika Donalda Trampa u kome je izražena zahvalnost zbog poklona koji mu je uručen 4. septembra.

ОВО ЈЕ ЗЛАТНИК ЗБОГ КОГ ЈЕ ТРАМП ПИСАО ВУЧИЋУ: Поклон који носи важну симболику, амерички председник одушевљен даром (ФОТО)

Foto: Novosti

Predsednik Vučić je tokom posete Beloj kući Trampu poklonio zlatnik Narodne banke Srbije, sa likom Nikole Tesle.

Ovaj prigodni poklon ima veliku simboliku, pošto je na njemu lik naučnika koji je zadužio ceo svet, i predstavlja važnu sponu između Amerike i Srbije.

Foto: Novosti

Pored zahvalnosti na poklonu, Tramp je izrazio divljenje narodu Srbije, kao i zahvalnost zbog predanog rada na miru na Balkanu.

"Poštovani g. predsedniče,

Zahvaljujem Vam se za zlatnik (koji ste mi poklonili) i na tome što ste mi se pridružili u Beloj kući kako bismo radili na trajnom miru i prosperitetu na Balkanu.

Oduševljen sam Vašom izuzetnom hrabrošću na otpočinjanju normalizacije ekonomskih odnosa sa (tzv.) Kosovom i radujem se nastavku stvaranja bezbednijeg, jačeg i još prosperitetnijeg regiona.

Sve najbolje želim Vama i velikom narodu Srbije.

S poštovanjem, Donald Tramp"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)