MISTERIOZNI LISTIĆ U KUTIJI?! Na pomolu i četvrto glasanje u Šapcu

A. DELIĆ

06. 10. 2020. u 18:40

ŠABAČKI naprednjaci uputili su žalbu Gradskoj izbornoj komisiji zbog raspuštanja biračkog odbora 28 - Šipurske livade. Odluku o novoj reprizi glasanja na tom biralištu, GIK je doneo u nedelju uveče, dan pošto su treći put ponovljeni lokalni izbori u Šapcu, a razlog je navodni višak listića?!

МИСТЕРИОЗНИ ЛИСТИЋ У КУТИЈИ?! На помолу и четврто гласање у Шапцу

Foto A. Delić

Šta se dešavalo na spornom biračkom mestu tek treba da bude utvrđeno, ali smo od pojedinih članova saznali da je "zapelo" još pre početka glasanja, kada se ispostavilo da nedostaje jedan listić. Nakon zatvaranja birališta, glasovi su prebrojani i sve je bilo na broju, ali nam je preneto da je predsednica biračkog odbora Sanja Pavlović, odjednom, od ostalih zatražila da se udalje od stola. Pavlovićeva je lično prebrojala materijal, pa se ispostavilo da se listić koji je ujutru nedostajao - nekakvim čudom - iznenada pojavio.

- Listića ima tačno onoliko koliko i treba da ih bude i koliko ih je i odštampano, a gde je ujutru nestao taj jedan i kako to da se pojavio baš kada je Pavlovićeva brojala, neka istraže nadležni državni organi - priča za "Novosti" poverenik GO SNS i narodni poslanik dr Boban Birmančević, koji je protiv predsednice odbora podneo krivičnu prijavu zbog falsifikovanja rezultata glasanja.

Zbog ove ujdurme sprema se četvrto glasanje u ovog gradskoj mesnoj zajednici sa oko 2.000 birača. Inače, višak listića u biračkoj kutiji je neoboriv razlog zbog kojih glasanje mora da bude poništeno.

Gradska izborna komisija još se nije izjasnila o prigovorima koji su stigli za proces glasanja u Drenovcu i Ševaricama, a rok je 48 sati od podnošenja prigovora na zapisnik. Ukoliko bude doneto rešenje o ponavljanju, SNS će uputiti žalbu Upravnom sudu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)