Ministar Vulin: Pre nego nama EU odredi koje reči smemo da izgovaramo, neka pokažu da njihova reč nešto i vredi

Novosti online

05. 10. 2020. u 17:14

AKO je portparol Evropske unije mislio na Kosovo i Metohiju, onda da ga ispravim, Kosovo i Metohija nije sused Srbije već je po Rezoluciji 1244 teritorija pod upravom UN do postizanja konačnog rešenja. Ako ne veruje meni, neka pita pet članica EU koje dele moje mišljenje.

Министар Вулин: Пре него нама ЕУ одреди које речи смемо да изговарамо, нека покажу да њихова реч нешто и вреди

Foto P. Milošević

- Sa suverenom Srbijom susedi su suverene zemlje, a ne teritorije koje nisu ni članice UN - izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin reagujući na izjavu portparola EU koji je, upitan kako komentariše izjave srpskih zvaničnika, rekao da bi svim predstavnicima zemalja koje teže da se pridruže EU trebalo da bude jasno da treba da ispune obavezu negovanja dobrosusedskih odnosa i regionalne saradnje.


- Pomirenje među narodima ne zavisi od načina na koji EU tumači nečije izjave, već od poštovanja onog što je dogovoreno u Briselu, od načina na koji zakon poštuje i sprovodi Euleks. Pomirenje zavisi od formiranja Zajednice srpskih opština, od pronalaženje krivaca za ubijenu srpsku decu u Goraždevcu, streljanje žetelaca u Starom Grackom, od vraćanja imovine proteranim Srbima. Pomirenje naroda zavisi od čuvanja manastira Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji, od prestanka nasilja nad srpskom decom u Donjoj Brnjici. Pomirenje među narodima zavisi od odluke EU da počne bezuslovno da primenjuje Briselski sporazum i da ne traži izgovore za njegovo nesprovođenje. Pre nego nama funkcioneri EU odrede koje reči smemo, a koje ne smemo da izgovaramo, neka najpre pokažu da njihova reč data  prilikom potpisivanja Briselskog sporazuma nešto i vredi - poručio je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a