HOTI RAZGOVARAO SA LAJČAKOM: O dijalogu Beograda i Prištine

Tanjug

01. 10. 2020. u 21:12

ХОТИ РАЗГОВАРАО СА ЛАЈЧАКОМ: О дијалогу Београда и Приштине

Foto EPA

PREMIJER privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti razgovarao je danas sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom, poručivši da Kosovo ostaje posvećeno dijalogu "koji će dovesti do uzajamnog priznavanja".

"Upravo sam vodio suštinsku i plodnu diskusiju sa Lajčakom, kome sam zahvalio na zalaganju u dijalogu. Kosovo ostaje posvećeno procesu dijaloga koji bi trebalo da rezultira pravno obavezujućim sporazumom koji će dovesti do uzajamnog priznavanja”, napisao je Hoti u objavi na Tviteru.

Lajčak je ranije izjavio da je za postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa potrebno određeno vreme, jer treba da reguliše sva otvorena pitanja i da ima jasne odredbe o načinu sprovođenja i nadgledanja, ali da se pre može govoriti da su u pitanju meseci nego godine, podseća Kosovo onljan.

U intervjuu za oktobarski broj magazina CorD-a, Lajčak je rekao da su "crvene linije" u dijalogu da sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine mora biti u skladu s međunarodnim pravom, prihvatljiv za države članice EU, mora da doprinosi regionalnoj stabilnosti i "jednom za svagda da reši sva nerešena pitanja i da doprinese evropskom putu Srbije i Kosova".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Ma Ja sam

02.10.2020. 04:51

Od Albanaca svakoga dana slusamo istu pricu. Ne znam samo zasto nasi ne pocnu da ponavljaju da ce svako resenje biti u skladu sa rezolucijom 1244, sto znaci da nema nezavisne drzave Kosovo ni po koju cenu. Mozda ce se inda dozvati pameti, bar malo.

Kole

02.10.2020. 08:57

Srbija treba da iskoristi trenutni haos u svetu i da munjevitom akcijom povrati upravu na KIM. Pohapsi separatiste i teroriste,a narod koji hoće u miru da živi dobro došo je! Oni drugi put pod noge! albanija se meša u unutrašnje stvari naše zemlje pravi nekakve savete za centralnu Srbiju! WtF? Munjevito što pre udariti u meso!

Tatic Mile

03.10.2020. 04:59

Mozes ti Hoti razgovarati sa kim oces ali okupiranu teritoriju ces morati na kolenima predati Srbiji i moliti za oprostaj i ti i svi tvoji teroristi. Zapamti Kosovo je ne otudjiv deo Srbije i tako ostaje dok god i jedan srbin postaji. AMIN.