MONAHINJA MARIJA DONELA POKLONE ZA PREDSEDNIKA: Evo šta je Vučić dobio iz manastira u Pranjanima (FOTO)

Novosti online

26. 09. 2020. u 11:38

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je učestvovao u ceremoniji obeležavanja 76. godišnjice Operacije Halijard, u kojoj je 1944. spaseno i izbavljeno više od 500 pilota i članova posada američkih aviona oborenih iznad Srbije.

МОНАХИЊА МАРИЈА ДОНЕЛА ПОКЛОНЕ ЗА ПРЕДСЕДНИКА: Ево шта је Вучић добио из манастира у Прањанима (ФОТО)

Foto: V. Ilić

Ceremoniji su prisustvovale i delegacije SAD, Velike Britanije i Kanade, a jedan od govornika koji je oduševio sve bio je i Rodoljub Janković, koji je tokom Operacije Halijard imao 14 godina, i pamti sve što se dešavalo u tim sudbonosnim danima.

Na kraju svog obraćanja on se zahvalio predsedniku, i rekao da su Pranjanci odlučili da mu uruče poseban poklon.

Rodoljub Janković/Foto.V Ilić

-  Pomogao je ovo selo, kao i izgradnju ovih objekata, na čemu će mu Pranjanci biti zahvalni. Zato je selo odlučilo da predsedniku pokloni jednu parcelu pranjanske zemlje, razrovane bombama i zalivene krvlju naših boraca.

Janković je potom predsedniku uručio još jedan dar, poklonivši mu flašu rakije. Druga flaša je namenjena predsedniku Trampu, i Janković je zamolio ambasadora Godfrija da mu preda poklon.

- Ovo je lek i hrana kojom smo osnaživali američke pilote - rekao je Janković.

I mati Marija iz manastira u Pranjanima je imala poklone koji su oduševili predsednika.

Ona je donela na dar predsedniku Vučiću ćilim, krst i brojanicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (31)

star

26.09.2020. 12:37

Verujem da su ovi pokloni pobudili osećanja našeg predsednika, jer na njih se nikako ne može ostati ravnodušan, ali svakako da ih je zaslužio za ogromnu brigu i staranje o svom narodu.

Obrenija

26.09.2020. 14:59

Нисте написали да је операцију извела ЈВО у народу популарно названи четници под командом ђенерала Михаиловића.Можда неко за ово чује први пут,али је дефинитивно први пут да је председник Србије био тамо.Е за ово наклон господину Вучићу.

Snežana Krstović

26.09.2020. 17:29

Dokaz poštovanja koje uživa predsednik. Ovi pokloni su najvažnija nagrada za sav napor koji se ulaže za razvoj države i očuvanje nacionalnih interesa.

Dragan

27.09.2020. 02:25

Predsednici Tramp i Vučić su unapredile bilateralnu saradnju Srbije i USA koja je krenula uzlaznom putanjom i svakim danom je sve bolja. Zadnjih decenija ta saradnja bila je mnogo lošija nego danas i raduje me što su svojim autoritetom popravili političke odnose naših dveju zemalja..

CTOJAH

27.09.2020. 19:03

Живео Дража и његови четници који су извели операцију Халјард и спасли преко 500 америчких пилота. Живела мати Марија и епархија Рашко-Призренска у егзилу којој она припада, под омоформ владике Артемија.