BORČANSKI DOM ZDRAVLJA GOTOV U JANUARU, TEK SLEDE ULAGANJA: Leva obala biće po meri žitelja

B. Borisavljević

23. 09. 2020. u 12:00

STANOVNICI Borče i okolnih naselja će u januaru sledeće godine dobiti moderan dom zdravlja, što je samo početak velikih investiconih ulaganja u poboljšanje uslova života na levoj obali Dunava, kako žitelji ovog dela prestonice ne bi bili građani "trećeg reda", najavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika.

БОРЧАНСКИ ДОМ ЗДРАВЉА ГОТОВ У ЈАНУАРУ, ТЕК СЛЕДЕ УЛАГАЊА: Лева обала биће по мери житеља

Foto Beoinfo

On je zajedno sa predsednikom opštine Palilula Aleksandrom Jovičićem obišao gradilište.

Prema rečima Vesića, dom zdravlja je najveći objekat primarne zdravstvene zaštite koji se gradi, jer ima oko 5.500 kvadrata. Građanima će na usluzi biti gotovo sve specijalizovane službe, od dečjeg odeljenja do ultrazvuka, tako da će oko 150.000 građana koji žive sa druge strane reke, na jednom mestu moći da ostvare većinu svojih medicinskih potreba.

- Ovo je samo početak naših velikih ulaganja na levoj obali Dunava - rekao je Vesić. - Grad zajedno sa opštinom Palilula nastavlja da integriše levu obalu Dunava u grad, kako građani koji ovde žive ne bi bili građani "trećeg reda", a što su ranije sigurno bili. U novembru će biti raspisan tender za izgradnju prečistača za preradu otpadnih voda u koji će ulaziti kanalizacija koju gradimo, a u decembru tender za izgradnju kanalizacije.

SLUŽBE NA JEDNOM MESTU

Stari Dom zdravlja u Borči mogao bi da bude prenamenjen u uslužni centar za građane sa leve obale Dunava.

- Naša je želja da se u tom prostoru nalaze službe za legalizaciju objekata, za izdavanje dokumenata, tačnije, za sve poslove koje građani sada obavljaju u opštini u Takovskoj ulici - istakao je Jovičić. - Tako ne bi više morali da prelaze 15-20 kilometara, te bi poslove mogli da obave u naselju Borča, koji bi bio centar za Krnjaču, Kotež, Padinsku skelu i ostala naselja u ovom delu prestonice

Očekuje se da, tokom jeseni, objavimo i tender za izgradnju vrtića koji će se nalaziti u blizini doma zdravlja, a pripremamo i lokaciju za gradnju nove škole.

PODSTICAJ Aleksandar Jovičić i Goran Vesić na gradilištu

Foto Beoinfo

On je najavio da će 2021. godine početi izgradnja mosta na Adi Huji, što će biti još jedan most koji će povezivati levu obalu Dunava sa drugim delovima grada.

- U narednih desetak godina ovaj deo grada biće potpuno drugačiji. Neće biti samo bespravno naselje već naselje u koje će ljudi dolaziti sa željom da ovde žive, jer imaće sve uslove koje imaju i drugi građani Beograda.

Jovičić je istakao da je zadovoljan dinamikom radova na budućem domu zdravlja.

- Trideset godina smo čekali na izgradnju doma zdravlja, što će građanima ovog dela prestonice omogućiti adekvatnu zdravstvenu zaštitu, specijalističke preglede, i za decu i za starije - rekao je Jovičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)