STEFANOVIĆ: Vučić doneo pobedu Srbiji

Tanjug

15. 09. 2020. u 10:25

СТЕФАНОВИЋ: Вучић донео победу Србији

Foto Tanjug

POTPREDSEDNIK vlade Nebojša Stefanović izjavio je danas da sporazum iz Vašingtona ojačava Srbiji mogućnost da se bori za Kosovo i Metohiju, kao i da je ekonomski dobar i za Srbe i za Albance.

"To osnažuje Srbiju, a samim time i naš suverenitet na KiM i jača kapacitete naše zemlje. Da se ne lažemo, bez novca ko će da opremi vojsku i policiju i ko će da ima veći uticaj i gde će naše kompanije da rade", rekao je Stefanović za TV Hepi.

On je na konstataciju da deo opozicije kritikuje Vučića zbog onoga što je potpisano u Vašingtonu, rekao da se oni rukovode time "što gore po Srbiju, to bolje za njih".

"U poslednjih nekoliko meseci je to naročito izraženo, pa je odlazak u Vašington isključivo predstavljan kao potpisivanje nezavisnosti. Videlo se da je to sve laž", rekao je Stefanović.

On je istakao da je predsednik Vučić potpisao ono što Srbiji ojačava mogućost da se bori za Kosovo i Metohiju.

"Sporazum prvo doprinosi jačanju naše zemlje i našeg uticaja na KiM, u regionu i šire. Sporazum je dobar ekonomski i za Srbe i Albance", rekao je ministar.

Stefanović je istakao i da je poseta Vašingtonu, kao i razgovor sa američkim predsednikom Donaldom Trampom dobar novi početak odnosa između Srbije i SAD, koji, podsetio je, nisu uvek bili sjajni.

"Kao mala zemlja, moramo da vodimo računa o svim svojim interesima, ali i da budemo opeezni sa velikim silama, da ne bismo imali štetu. Da budemo dovoljno pametni, da zaštitimo nacionalne interese, ali da ne uđemo u sukob sa njima, a da izvučemo nešto za svoj narod i predsednik Vučić uradio baš to", naveo je Stefanović.

On je podsetio da predsednik Srbije nije hteo da potpiše sve tačke sporazuma, dok su, kaže, ljudi iz prethodnih vlasti, Tadić, Ðilas, Jeremić, Borko Stefanović uspostavili granicu na Jarinju i Brnjaku.

Istakao je da je Vučić u Vašingtonu bio primljen na najvišem niovu, imao bilateralni susret sa Trampom, zaštitio naše interese i izbegao sve zamke.

"Vučić je doneo pobedu Srbiji, kada to uradite, zaslužujete zahvalnost zemlje. Lako stvari može svako, ali teške ne", zaključio je Stefanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (36)

Milorad

15.09.2020. 11:20

Mislim da je odigrao krajnje mudro, izbegao zamku priznavanja nezavisnosti Kosova, potpisao ekonomski sporazum kojeg se ovog puta i pristinska strana mora pridrzavati, sacuvao mir u regionu.

Biljana

15.09.2020. 11:45

Vučić je u Vašingtonu pokazao srčanost i hrabrost u odbrani Srbije i njenih interesa,nakon suludih poteza prethodnih vlasti predsednik je izvukao maksimum za dalju budućnost i prosperitet naše zemlje

star

15.09.2020. 12:03

Sve ide ka tome da je ekonomski sporazum potpisan u Vašingtonu ojačao Srbiji mogućnost da se bori za Kosovo i Metohiju, samo da se krene u primenu svih tačaka ovog sporazuma.

Kalina

15.09.2020. 12:07

Vucic je imao najtezi zadatak, a to je bilo da unistenu Srbiju oporavi. I naravno uz ogromnu podrsku gradjana je uspeo u tome. Danas gledamo nove fabrike, bolnice, skole, vrtice..

Mihajilo

15.09.2020. 12:25

Ovo smo želeli da postignemo, da imamo uticaja na KIM. Sad nam se ukazuje mogućnost da razvojem ekonomskih odnosa pomognemo i Srbima i Albancima. kad se to desi, lakše će se rešavati i politička pitanja. Videće Albanci da Srbija i njima želi podjednako dobro, kao i Srbima.