STEFANOVIĆ: Vučić doneo pobedu Srbiji

Tanjug

15. 09. 2020. u 10:25

POTPREDSEDNIK vlade Nebojša Stefanović izjavio je danas da sporazum iz Vašingtona ojačava Srbiji mogućnost da se bori za Kosovo i Metohiju, kao i da je ekonomski dobar i za Srbe i za Albance.

СТЕФАНОВИЋ: Вучић донео победу Србији

Foto Tanjug

"To osnažuje Srbiju, a samim time i naš suverenitet na KiM i jača kapacitete naše zemlje. Da se ne lažemo, bez novca ko će da opremi vojsku i policiju i ko će da ima veći uticaj i gde će naše kompanije da rade", rekao je Stefanović za TV Hepi.

On je na konstataciju da deo opozicije kritikuje Vučića zbog onoga što je potpisano u Vašingtonu, rekao da se oni rukovode time "što gore po Srbiju, to bolje za njih".

"U poslednjih nekoliko meseci je to naročito izraženo, pa je odlazak u Vašington isključivo predstavljan kao potpisivanje nezavisnosti. Videlo se da je to sve laž", rekao je Stefanović.

On je istakao da je predsednik Vučić potpisao ono što Srbiji ojačava mogućost da se bori za Kosovo i Metohiju.

"Sporazum prvo doprinosi jačanju naše zemlje i našeg uticaja na KiM, u regionu i šire. Sporazum je dobar ekonomski i za Srbe i Albance", rekao je ministar.

Stefanović je istakao i da je poseta Vašingtonu, kao i razgovor sa američkim predsednikom Donaldom Trampom dobar novi početak odnosa između Srbije i SAD, koji, podsetio je, nisu uvek bili sjajni.

"Kao mala zemlja, moramo da vodimo računa o svim svojim interesima, ali i da budemo opeezni sa velikim silama, da ne bismo imali štetu. Da budemo dovoljno pametni, da zaštitimo nacionalne interese, ali da ne uđemo u sukob sa njima, a da izvučemo nešto za svoj narod i predsednik Vučić uradio baš to", naveo je Stefanović.

On je podsetio da predsednik Srbije nije hteo da potpiše sve tačke sporazuma, dok su, kaže, ljudi iz prethodnih vlasti, Tadić, Ðilas, Jeremić, Borko Stefanović uspostavili granicu na Jarinju i Brnjaku.

Istakao je da je Vučić u Vašingtonu bio primljen na najvišem niovu, imao bilateralni susret sa Trampom, zaštitio naše interese i izbegao sve zamke.

"Vučić je doneo pobedu Srbiji, kada to uradite, zaslužujete zahvalnost zemlje. Lako stvari može svako, ali teške ne", zaključio je Stefanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (36)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije