ZELENOVIĆEVI SPREMAJU ŽALBU NEZADOVOLJNI REZULTATIMA: Naprednjacima 37 od 69 mandata, mogu sami da formiraju većinu

A.D.

11. 09. 2020. u 10:30

ČLANOVI šabačke Gradske izborne komisije, koji predstavljaju SNS u tom telu, i nakon ponavljanja izbora u ovom gradu, dežuraju danonoćno i čuvaju birački materijal.

ЗЕЛЕНОВИЋЕВИ СПРЕМАЈУ ЖАЛБУ НЕЗАДОВОЉНИ РЕЗУЛТАТИМА: Напредњацима 37 од 69 мандата, могу сами да формирају већину

Foto: A. Delić

U Šapcu su u subotu izbori ponovljeni na 27 od 100 biračkih mesta, a trijumf sa junskih izbora ponovio je SNS, osvojivši 37 od 69 odborničkih mandata, što znači da može samostalno da formira većinu u lokalnom parlamentu. Trenutno, u Šapcu je zatišje jer se očekuje da lista "Zajedno za Srbiju" uloži žalbu Upravnom sudu Srbije na odluku GIK, koja u utorak uveče nije prihvatila nijedan od 19 prigovora.

Glasanje 10 prema 10 u GIK, nedvosmisleno govori da je ZZS u tom telu izgubila većinu. Ali, naknadnim saopštenjem za medije, GIK je obavestila javnost da su svi prigovori, navodno, nesporni i tačni. Iako nisu usvojeni!

Takođe, ovo glasanje pokazuje zaokret Pokreta "Zapadna Srbija", dosadašnjeg predsednika Skupštine grada Nemanje Pajića, jer je četvoro članova GIK, koji zastupaju interese tog pokreta, podiglo ruke sa predstavnicima SNS.

Inače, u izbornoj noći (između subote i nedelje), poništeno je glasanje u mestu Ševarice, gde je raspušten birački odbor, pa će izbori ovde najverovatnije biti ponovljeni. Na ovu odluku žalio se Pokret "Metla", čiji su predstavnici juče zatražili uvid u birački materijal koji im je stavljen na raspolaganje. "Metla" je nakon ponavljanja glasanja uspela da pređe cenzus i po trenutnoj raspodeli ima dva mandata u skupštini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)