POJAVIO SE SNIMAK DOGOVORA: Zelenović kupuje glasove po šabačkim selima (VIDEO)

A.D.

01. 09. 2020. u 19:43

NA društvenim mrežama Šapčana, u utorak ujutru, pojavio se snimak telefonskog razgovora između šefa odborničke grupe "Zajedno za Srbiju", advokata Živojina Vuletića sa jednim stranačkim aktivistom, u kojem se čuje kako se njih dvojica dogovaraju o kupovini glasova u dva sela.

ПОЈАВИО СЕ СНИМАК ДОГОВОРА: Зеленовић купује гласове по шабачким селима (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Televizija Šabac

Vuletić, koji je inače dugogodišnji predsednik GO SPO u Šapcu, ali i šef odborničke grupe stranke Nebojše Zelenovića, razgovara sa izvesnim Željkom Radučićem zvanim Guša, a ovaj ga pita da li u Tabanoviću i Drenovcu može da obeća nešto ljudima. Na pitanje Vuletića šta im treba, on spremno odgovara da "treba kinte, keša..."

"Šefe, ja sam sad u Drenovcu, pa ima nekih tamo, ovih naših Cigana... Moram da im ponudim nešto, ali ja nemam para za to. Koliko mogu da im obećam?"

"A šta im treba?, pita Vuletić i dodaje:

"Ti ih evidentiraj i reci da ćemo im dati, ali ne možemo sad zato što će izbori biti tek u septembru, Željko. O tom, potom, drži ti njih na udici".

"Je li, možemo li jedno tri hiljade da im ponudimo, pita dalje Radučić, a Vuletić odgovara da nije nikakav problem". Njih dvojica će se, kako veli, naknadno videti.

Učesnici Šabačke političke scene tvrde da je snimak, autentičan, ali niko ne želi da nagađa o načinu na koji je nastao. Kako "Novosti" saznaju od dobro obaveštenih izvora, ovaj slučaj zainteresovao je i nadležne državne organe.

Inače, najnoviji snimak dogovora o kupovini glasova, pojavljuje se baš uoči same izborne ćutnje u Šapcu i ponavljanja glasanja na 27 od 100 biračkih mesta. Ponovljeni izbori u ovomgradu, biće održani u subotu 5. septembra.

Da podsetimo, jedan aktivista ZZS već je prihvatio oportunitet sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Šapcu, zbog snimka uoči izbora 2016. godine, na kojem se čuje kako od meštana traži da glasaju za Zelenovića i nudi im finsnijsku pomoć. Još uvek aktuelni gradonačelnik, kasnije je tvrdio da nema sa tim nikakve veze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (5)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024