AMERIKA nije digla ruke od toga da do kraja isprati politički rasplet kosovskog čvora, bez obzira na to što je u prvi plan stavila ekonomiju i što je prošle nedelje u Vašingtonu obrazloženo da je tačka 10 sporazuma između Beograda i Prištine, koja je nalagala međusobno priznavanje, izuzeta "jer će se o njoj govoriti u Briselu".

unutrašnji dijaog o Kosovu

09.09.2020. 09:45

Tramp očigledno nije dovoljno upoznat sa ranijim predlogom u Srbiji za "razgraničenje" (neformulisano kakvo) za rešenje kosovskog pitanja, a to nije precizno jasno ni srpskoj javnosti koja na osnovi proizvedenog tumačenja (a ne na osnovu sadržine Briselskog dokumenta)smatra da se radi o podeli Kosova: kakvoj podli kada to uopšte nije obuhvaćeno Briselskim sporazumom, niti je politička opcija pregovaračkih timova Srbije i Kosova (moguće je da se mislilo na razgraničenje po integrisanoj administrativnoj liniji izmedju SRB i KS u carinsku granicu, da se to proglasi za kompromis o normalizaciji i ulazak KS u UN). Ako je Srbija ozbiljno mislila na RAZGRANIČENJE, zašto u startu nije predložila-zahtevala Kiparski model "dva entiteta" (pola-pola) pod integritetom srpske teritorije KiM?

nedim

09.09.2020. 10:00

da su albanici pravoslavci samo i da govore srpskim jezikom onda bilo neki šanci da se pripoje a ovako se ne može ignorisati jedan narod a da se pita a Tranm ima svoju politiku prema ovom slučaju i američki interes

buki

09.09.2020. 13:54

@nedim - Тај твој народ има своју државу, истина вештачки направљену 1918 (већим делом на српској земљи), а косово је Србија. То што вам је тито нашим парама плаћао размножавање и што сте се из Хоџине Албаније размилели по нашем КиМ, вам даје само станарско право. Власнички лист је у нашим рукама, а ти и такви као ти, што пре то схватите мирније ћете спавати и лепше сањати. ПОЗ.

ANTE BAN

09.09.2020. 10:11

ZAVARAVATE SE! Supersila br.1 ne mijenja stavove tek tako kako se vi nadate! Doduše; nada umire zadnja, ali- u ovom slučaju ona vam je- lažna i neostvariva!

buki

09.09.2020. 13:43

@ANTE BAN - Не бери бригу, јер ако смо преживели *братство и јединство*, преживећемо и ово. Само се ти нама не секирај, после усташких логора за српску децу, ни са чим нас нико више не може изненадити.

Goran Messing

09.09.2020. 11:23

A gde je ikad rečeno da je bilo ko u Srbiji za promenu granica ,Kosovo je Srpska pokrajna i tako će ostati i svi koji su za "RAZGRANIČENJE " su veleizdajnici !