VUČIĆ O SPORAZUMU: Doprineće relaksaciji odnosa u regionu

Tanjug

04. 09. 2020. u 22:32

ВУЧИЋ O СПОРАЗУМУ: Допринеће релаксацији односа у региону

Foto: Pink Printskrin

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras za Radio Sarajevo da je sporazum koji je danas potpisan u Vašingtonu obaveza svih i da će pomoći relaksaciji odnosa u regionu.

"Razgovarali smo o mnogim temama i predsednik Tramp je iskazao želju da dođe u Srbiju. Napravili smo dobar sporazum za Srbiju, postignut je ogroman korak napred. Za nas je veoma važno da kroz ovaj sporazum direktno uređujemo odnose sa najvećom silom sveta i da se bavimo ekonomijom pre svega. Napravili smo bilateralni sporazum sa SAD, treća strana nije priznata, što je za nas veoma važno", izjavio je Vučić za Radio Sarajevo.

On je istakao da je uveren da će sporazum pomoći relakasiciji odnosa u regionu.

"To je ono za šta se Srbija sve vreme zalagala. I inicijativa ''mini Šengen'' je napravljena upravo zbog toga. Mir i stabilnost su najvažniji za region", dodao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (35)

Joka

04.09.2020. 23:21

Ovo je istorijski sporazum, koji je veoma vazan za Srbiju, jer doprinosi normalizaciji ekonomskih odnosa sa Pristinom, kao i uspostavljanju dobrih odnosa sa SAD-om

Ivana

05.09.2020. 08:36

Aleksandar Vučić je jedini predsednik i celom regionu koji želi da narod normalno živi,da se ekonomski,privredno razvija. Niko više neće spomenuti nezavisnost KiM..

Milan Vrbas

05.09.2020. 09:48

Ubeđen sam da je ovaj događaj prekretnica u pogledu koji administracija Donalda Trampa ima na našu državu. Pokazali smo fleksibilnost, sklonost ka miru i kompromisu, ali, što je itekako važno, i rodoljublje i osećaj za nacionalne interese.

Jasna

05.09.2020. 13:39

Nadam se da ce se odnosi u ovim delu Balkana relaksirati..vreme je da se bavimo ekonomskim aspektima saradnje..da napredujemo i poboljsamo polozaj svih Srba..