I POKRAJINSKA I REPUBLIČKA VLADA PO MODELU SA LOKALA: Lider SVM Ištvan Pastor o principima za formiranje izvršne vlasti u Srbiji

V. N.

02. 09. 2020. u 07:00

REPUBLIČKA i pokrajinska vlada će verovatno, po ugledu na lokalne samouprave, biti formirane u širokoj koaliciji, rekao je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor.

И ПОКРАЈИНСКА И РЕПУБЛИЧКА ВЛАДА ПО МОДЕЛУ СА ЛОКАЛА: Лидер СВМ Иштван Пастор о принципима за формирање извршне власти у Србији

Novosti

On je, gostujući na radijskom programu Panon RTV iz Subotice, kazao kako očekuje da će dogovori o formiranju republičke i pokrajinske vlade biti nastavljeni kada se predsednik Srbije Aleksandar Vučić vrati sa razgovora u Briselu i Vašingtonu, naglasivši da nije doveden u pitanje rok koji propisuje Ustav.

- Mi smo sada na polovini tog roka, možda pri kraju prve trećine, ali realno treba računati da će vlada biti formirana verovatno krajem septembra - izjavio je Pastor.

Prema njegovim rečima, značajni koraci nakon izbora načinjeni su u konstituisanju lokalnih samouprava, a "SVM je u pregovorima sklopio častan i pošten dogovor".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere