NOVI TERENI U ZVORNIKU, RIBNIKU I MODRIČI: Vojvodina poklonila tri sportska terena Republici Srpskoj

Vid Blagojević

26. 08. 2020. u 15:44

POKRAJINSKI sekretar za sport i omladinu Vojvodine Vladimir Batez posetio je Zvornik, Ribnik i Modriču, opštine kojima su donirani otvoreni sportski multifunkcionalni tereni odabrani kroz Program saradnje Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine.

НОВИ ТЕРЕНИ У ЗВОРНИКУ, РИБНИКУ И МОДРИЧИ: Војводина поклонила три спортска терена Републици Српској

Foto: Vid Blagojević

Po tom projektu saradnje, Ribnik će dobiti rukometni teren, a Zvornik i Modriča kombinovane odbojkaško – košarkaške terene. 

Foto: Vid Blagojević

Vladimir Batez prilikom posete Zvorniku, Ribniku i Modriči uverio se u opravdanost i značaj donacije za razvoj sporta ovog kraja.

- Veliko nam je zadovoljstvo da je ovo jedan u nizu projekata koje zajednički realizujemo, a sve u cilju da se deca bave sportom i da se doprinese poboljšanju sportske saradnje. Mi Republiku Srpsku doživljavamo kao bratsku republiku i trudimo se da svim svojim kapacitetima podržimo ih u onome što oni rade u oblasti sporta.- rekao je Vladimir Batez obilazeći modrički sportski centar gdje će tereni biti postavljeni.

Predsednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović izrazio je zadovoljstvo dobrom saradnjom odbojkaških asocijacija Srpske i Srbije, odnosno Vojvodine.

- Ova donacija ide putem saradnje vlasti RS i pokrajinskih organa Vojvodine. Naše je da obezbedimo uslove za postavljanje terena koji su nešto novo u svetu sporta sa specijalnom podlogom. Planirana je realizacija i niz drugih projekata važnih za mlade generacije, kao što je stručno osposobljavanja,  jačanja trenažnog procesa, uspostavljanja saradnje između desetak odbojkaških klubova. - istakao je Popović.

Prema planu postavljanja terena, 3 septembra tereni će biti postavljeni u Zvorniku, četvrtog u Modirči i petog septembra u Ribniku. Za tri otvorena multifunkcionalna terena nove generacije koji su dornirani gradovima u Srpskoj, Sekreterijat za sport Vojvodine je uložio je oko 8 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave