ŽENE NA ČELU ČETIRI BEOGRADSKE SO: Verifikovani mandati i izabrani čelnici skupština

G. NOVAKOVIĆ

21. 08. 2020. u 09:13

DVE dame predsedavaće u naredne četiri godine skupštinama opština Čukarica i Rakovica.

ЖЕНЕ НА ЧЕЛУ ЧЕТИРИ БЕОГРАДСКЕ СО: Верификовани мандати и изабрани челници скупштина

Foto: M. Anđela

Ove odluke izglasane su juče na konstitutivnim sednicama pomenutih lokalnih samouprava. Novi saziv dobila je i Opština Sopot.

Gradska opština Čukarica verifikovala je mandate 42 odbornika, koji su prisustvovali sednici u velikoj sali Kulturnog centra. Od toga, izborna lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" imaće najviše predstavnika, čak 32. Petoro je sa liste "Alaksandar Šapić - Pobeda za Čukaricu", a četvoro je iz koalicije SPS-JS. Skupštinu čine i dvoje odbornika sa liste "Metla 202" i "Suverenisti". Mandati su potvrđeni apsolutnom većinom. Funkciju predsedavajuće u naredne četiri godine imaće Lidija Jovanović iz redova Srpske napredne stranke.

- Hvala vam na poverenju, hajde da pređemo sa reči na dela - rekla je Lidija i preuzela vođenje sednice.

Sekretarka Gordana Popović nastaviće da obavlja posao i u ovom sazivu. Jedna od tačaka dnevnog reda bilo je i utvrđivanje isteka mandata predsedniku Opštine Čukarica Srđanu Kolariću, njegovom zameniku i članovima veća.

U SOPOTU 33 ODBORNIKA

U OPŠTINI Sopot potvrđeni su mandati 33 odbornika. Njih 27 je sa izborne liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu", troje je iz koalicije SPS-JS. Dva odbornika sedeće u skupštinskim klupama sa izborne liste "Za kraljevinu Srbiju, za naš Sopot", dok će izborna lista "Dr Vojislav Šešelj - SRS" imati jednog predstavnika. Za predsednika Skupštine izabran je Miladin Marjanović, dok je za sekretara postavljena Jelena Živković.

Kako bi bile ispoštovane sve epidemiološke mere, i opština Rakovica odabrala je svečani prostor sale lokalnog Centra za kulturu i obrazovanje za održavanje sednice. Potvrđeni su mandati svih 50 odbornika sa pet izbornih lista. Za predsednika Skupštine GO Rakovica izabrana je Nataša Nikolić, dok je za sekretara Skupština postavljen Marko Janjić.

Novi saziv čine 34 predstavnika sa izborne liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu", po šest odbornika sa liste "Aleksandar Šapić - Pobeda za Rakovicu" i liste "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma", dok su po dva odbornika sa liste "Hrabro - Milica Đurđević Stamenkovski - Srpska stranka Zavetnici" i sa liste "Suverenisti".

Zanimljivo je da su dve izabrane predsednice Skupština opština Čukarica i Rakovica isto godište - 1990. Dame će predsedavati i još dvema skupštinama. Poverenje je izglasano ove nedelje Dušici Memarović (39) u Grockoj, ali i Gordani Dimitrijević Bjeličić (60) u Mladenovcu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima